Η ύφεση χτύπησε και το Ράλι Ακρόπολις

Η ύφεση χτύπησε και το Ράλι Ακρόπολις

Εκτός Παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2014 για οικονομικούς λόγους.

Η πληροφορία ότι το Ράλι Ακρόπολις, ένας από τους πιο ιστορικούς αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος και μία από τις πιο επίπονες και δύσκολες διαδρομές, δεν θα βρίσκεται στο ημερολόγιο της FIA για το 2014 είχε διαρρεύσει ήδη από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Ήρθε απλώς η συνεδρίαση του διοικητικού σώματος της οργάνωσης την Παρασκευή για να επιβεβαιώσει ότι το Ράλι Ακρόπολις θα αντικατασταθεί στο ημερολόγιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος το επόμενο έτος από το Ράλι της Πολωνίας.

Διαβάστε ακόμη: Η Μαίρη Κατράντζου μιλάει για την χαμένη γενιά των Ελλήνων 30ρηδων

«Οι ανησυχίες της FIA και των χορηγών σχετίζονταν με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και αν ο αγώνας θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες οικονομικές απαιτήσεις φιλοξενίας μιας εκδήλωσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος», ανέφερε εκπρόσωπος της διοργάνωσης του ιστορικού Ράλι φέρνοντας στο φως το παρασκήνιο του τελευταίου διαστήματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι μία από τις πολλές αθλητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες που χάνει η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας με κορυφαία περίπτωση την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων. Οι Αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν φέτος τον Αύγουστο στον Βόλο, μεταφέρθηκαν τελικά στην Τουρκία. Θέση πάνω στο θέμα εξόδου του Ράλι Ακρόπολις έχει πάρει μέχρι στιγμής μόνο ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Volkswagen, Jost Capito:

«Πρώτα απ’ όλα να πω ότι ο αγώνας της Πολωνίας ήταν εξαιρετικός την τελευταία φορά που βρεθήκαμε εκεί και δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην είναι στο πρόγραμμα. Από την άλλη, δεν είναι ωραίο που μένει εκτός η Ελλάδα. Το Ράλι Ακρόπολις είναι ένας αγώνας-σύμβολο. Ανέκαθεν ήταν ένας καλός, γεμάτος προκλήσεις αγώνας που όλοι οι οδηγοί ανυπομονούσαν να τρέξουν. Τώρα βλέπεις την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα – όλοι παίρνουν τα πάντα από την Ελλάδα. Σε ανθρώπινο επίπεδο, δεν ξέρω πως η χώρα θα επιβιώσει αν συνεχίσουν να παίρνουν τα πάντα από την Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι υπερήφανος λαός και αν τους πάρεις τα πάντα -συμπεριλαμβανομένης της υπερηφάνειάς τους- δεν ξέρω πως θα μπορέσουν να επανακάμψουν».

Διαβάστε ακόμη: Όταν η οικονομική κρίση «παράγει» τέχνη

Από την ελληνική αρχή διοργάνωσης των Αγώνων γίνεται προσπάθεια για να συμπεριληφθεί το Ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο της FIA για το 2015 καθώς την χρονιά αυτή συμπληρώνονται 60 χρόνια από τους πρώτους αγώνες Ράλι Ακρόπολις.

Φωτογραφία: Φώτης Πλέγας