«Είμαι εδώ, μένω εδώ, δεν το βάζω κάτω»

«Είμαι εδώ, μένω εδώ, δεν το βάζω κάτω»

Καθυσήχασε τους υποστηρικτές του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη μεγάλη διαδήλωση που οργάνωσαν στη Ρώμη.

«Είμαι εδώ, μένω εδώ, δεν το βάζω κάτω». Με αυτά τα λόγια έκλεισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τη σύντομη ομιλία του στους 25.000 περίπου συγκεντρωμένους υποστηρικτές του που διαδήλωσαν σήμερα στη Ρώμη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού.

Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε την προσωπική του ετυμηγορία: «Πρέπει να σας πως, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, ότι είμαι αθώος»…

Καβαλ(ι)ερία… ιταλιάνα: Οι δικαστικές και όχι μόνο περιπέτειες του Μπερλουσκόνι

Ο Καβαλιέρε δήλωσε «ευγνώμων προς όλους όσοι τον στηρίζουν σήμερα, διότι μετέτρεψαν την αγωνία και τον πόνο του σε αγάπη».

«Σίλβιο, μας κάλεσες και εμείς ανταποκριθήκαμε αμέσως», «Τώρα φυλακίστε μας όλους», ήταν μερικές από τις φράσεις που αναγράφονταν στα πανό των οπαδών του Μπερλουσκόνι, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν σημαίες  του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, με το οποίο ο Μπερλουσκόνι είχε εμφανιστεί στην πολιτική πριν από δεκαεννέα χρόνια, ενώ έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να το επανιδρύσει επίσημα τον Σεπτέμβριο.

Κλίμα πολιτικής φόρτισης στην Ιταλία «καλλιεργεί» η καταδίκη Μπερλουσκόνι 

Ο Μπερλουσκόνι δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, προσθέτοντας ωσόσο ότι πρέπει να συνεχίσει το έργο της για να εγκρίνει, μαζί με το κοινοβούλιο, τα αναγκαία μέτρα οικονομικής πολιτικής, 

Ακόμη, έστρεψε τα πυρά του κατά της ιταλικής δικαιοσύνης, με την οποία έχει εδώ και χρόνια ανοιχτούς λογαριασμούς.