Ύμνοι από τον διάσημο ιστορικό Χαράρι: Θα επέλεγα την Ελλάδα να ηγηθεί για σχέδιο δράσης κατά του κορωνοϊού (βίντεο)

Ύμνοι από τον διάσημο ιστορικό Χαράρι: Θα επέλεγα την Ελλάδα να ηγηθεί για σχέδιο δράσης κατά του κορωνοϊού (βίντεο)
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Τα εύσημα στη χώρα μας για τη διαχείριση της κρίσης του νέου κορωνοϊού απέδωσε ο διάσημος Ισραηλινός ιστορικός, Γιουβάλ-Νοά Χαράρι, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή The Late Late Show του Τζέιμς Κόρντεν.

«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά στην αναχαίτιση της επιδημίας. Αν είχα να διαλέξω μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή, ποια χώρα θα έπρεπε να ηγείται του κόσμου για να μας παράσχει ένα σχέδιο δράσης, σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα», αναφέρει συγκεκριμένα ο Χαράρι, σχολιάζοντας τις συνέπειες του κορωνοϊού στην ανθρωπότητα.

Ο Χαράρι είναι γνωστός για τα έργα του Sapiens και Homo Deus, που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και είναι παγκόσμια μπεστ σέλερ.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Χαράρι (το απόσπασμα για την Ελλάδα μετά το 11:20):

Ευχαριστώ του Κυρ. Μητσοτάκη στον Yuval Harari για το βίντεο στο οποίο εγκωμιάζει την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον συγγραφέα Yuval Harari για το βίντεο που ανέβασε εγκωμιάζοντας την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Εκ μέρους του ελληνικού λαού θα ήθελα να ευχαριστήσω τον @harari_yuval για τα ευγενικά του λόγια. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι θα έπρεπε να κάνουν θυσίες, αλλά είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι στον αγώνα κατά του COVID-19», έγραψε στον προσωπικό τυ λογαριασμό στο twitter, σύμφωνα με ανεπίσημη μετάφραση ο πρωθυπουργός καθώς η ανάρτησή του είναι στα αγγλικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε και το σχετικό βίντεο του ιστορικού και συγγραφέα ο οποίος εμφανίζεται να λέει τα εξής: «Η Ελλάδα κάνει καταπληκτική δουλειά στη συγκράτηση αυτής της επιδημίας. Αν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ ποιος θα έπρεπε να ηγηθεί του κόσμου τώρα, να μας δώσει ένα σχέδιο δράσης, σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα».