Ινδονησία: Εντοπίστηκαν συντρίμμια και πτώματα στην περιοχή συντριβής του αεροσκάφους

Ινδονησία: Εντοπίστηκαν συντρίμμια και πτώματα στην περιοχή συντριβής του αεροσκάφους
epa08929541 Members of the Indonesian coast guard carry the suspected parts of the missing Sriwijaya Air jetliner found in the water off Jakarta, at Tanjung Priok port in Jakarta, Indonesia, 10 January 2021. According to an airline spokesperson, contact to Sriwijaya Air flight SJ182 was lost on 09 January 2021 shortly after the aircraft took off from Jakarta International Airport while en route to Pontianak in West Kalimantan province. A search and rescue operation is under way. EPA/MAST IRHAM Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το αεροσκάφος της Sriwijawa εκτελούσε δρομολόγιο που συνδέει την Τζακάρτα με την Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό τμήμα του νησιού Βόρνεο, όταν η επαφή του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε χθες Σάββατο.

Συντρίμμια και ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν στην περιοχή ανοικτά της Ινδονησίας όπου εξαφανίστηκε χθες Σάββατο αεροσκάφος Boeing 737-500 του ινδονησιακού αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Sriwijawa με 62 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε η ινδονησιακή αστυνομία σήμερα.

«Σήμερα το πρωί μας παραδόθηκαν δύο σάκοι, ο ένας με αντικείμενα που ανήκαν σε επιβάτες και ο άλλος με υπολείμματα πτωμάτων», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούσρι Γιούνους στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro. Η αστυνομία έχει αρχίσει τη διαδικασία «αναγνώρισης» των θυμάτων, πρόσθεσε.

Πλοία έρευνας και διάσωσης, σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα και δύτες αναπτύχθηκαν νωρίτερα το πρωί στον τόπο όπου πιστεύεται ότι έγινε η συντριβή του αεροσκάφους, ο οποίος προσδιορίστηκε τη νύχτα.

Τα ευρήματα μεταφέρονται στο κυριότερο λιμάνι της Τζακάρτας, όπου έχει στηθεί επιχειρησιακό κέντρο.

Το αεροσκάφος της Sriwijawa εκτελούσε δρομολόγιο που συνδέει την Τζακάρτα με την Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό τμήμα του νησιού Βόρνεο, όταν η επαφή του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε χθες Σάββατο λίγο μετά τις 14:40 (τοπική ώρα· 09:40 ώρα Ελλάδας), περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωση.

Ο τόπος του δυστυχήματος βρίσκεται κοντά σε πολύ τουριστικά νησιά, σε μικρή απόσταση από την Τζακάρτα.

Στο Μπόινγκ βρίσκονταν πενήντα επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.

Τον Οκτώβριο του 2018, 189 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν αεροσκάφος 737 MAX της Μπόινγκ κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας, 12 λεπτά μετά την απογείωσή του, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των χειριστών του να το σώσουν.

Το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη χθες δεν ανήκε στον εξαιρετικά αμφιλεγόμενο τύπο 737 MAX, ήταν ένα «κλασικό» 737, ηλικίας 26 ετών. Βρισκόταν σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία ανήκε.

Εντοπίστηκαν σήματα πιθανώς από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Sriwijawa που συνετρίβη 

Σήματα τα οποία ίσως προέρχονται από τον πομπό εντοπισμού του καταγραφέα συνομιλιών πτήσης του αεροσκάφους Boeing 737-500 που κατέπεσε στη θάλασσα μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας χθες εντοπίστηκαν σήμερα Κυριακή, δήλωσε ο Μπαγκούς Πουρουχίτο, επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της ασιατικής χώρας.

«Εντοπίσαμε σήματα σε δύο σημεία, μπορεί να πρόκειται για το μαύρο κουτί, θα ερευνήσουμε», είπε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους πάνω σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχει στην επιχείρηση έρευνας.

Νωρίτερα, ανασύρθηκαν συντρίμμια και ανθρώπινα υπολείμματα από τη θαλάσσια περιοχή.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Sriwijawa με 62 επιβαίνοντες εκτελούσε δρομολόγιο από την Τζακάρτα στην Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό τμήμα του νησιού Βόρνεο, όταν η επαφή του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε χθες Σάββατο λίγο μετά τις 14:40 (τοπική ώρα· 09:40 ώρα Ελλάδας), κάπου 4 λεπτά μετά την απογείωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία – Συνετρίβη Boeing με 62 επιβαίνοντες