Info Quest Τechnologies: Συνδέουμε τους ανθρώπους με την τεχνολογία

Info Quest Τechnologies: Συνδέουμε τους ανθρώπους με την τεχνολογία
Πιστεύουµε στη δύναµη της τεχνολογίας να αλλάζει τον κόσµο και για 42 χρόνια συµβάλλουµε ενεργά στον εκσυγχρονισµό της ελληνικής κοινωνίας.

Διανύουμε μια συναρπαστική εποχή μεγάλων αλλαγών, εξελίξεων και προκλήσεων. Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο αυτό περιβάλλον, η ανάδειξη, για πρώτη φορά, της Info Quest Technologies μεταξύ των Most Admired Companies έρχεται ως επιστέγασμα της μακρόχρονης επιτυχημένης πορείας μας και των ταλαντούχων ανθρώπων μας, που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: να πρωταγωνιστήσουμε στην πρόοδο της κοινωνίας, αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας.

Η Info Quest Technologies, πυρήνας εκκίνησης του Ομίλου Quest, συμβάλλει ενεργά από ηγετική θέση στον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας. Έχει αφήσει το αποτύπωμά της όχι μόνο χάρη στις επιχειρηματικές της επιτυχίες, αλλά και στις αξίες και αρχές που πρεσβεύει, υπηρετώντας διαχρονικά την αποστολή της για συνεχή δημιουργία αξίας μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας όπως αυτή εξελίσσεται.

Συνεχής Μετασχηµατισµός και Επενδύσεις

Η καινοτομία είναι οδηγός κάθε δράσης μας. Διασυνδέουμε με υπευθυνότητα και τεχνογνωσία την ελληνική αγορά με τη διεθνή τεχνολογική πρωτοπορία. Αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας ως μιας «πλατφόρμας» που εξελίσσεται διαρκώς σε συνεργασίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, λειτουργώντας ως καταλύτης αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών. Είμαστε υπερήφανοι που την τελευταία 5ετία τριπλασιάσαμε τον κύκλο εργασιών μας, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο, μεταξύ άλλων, στην αξιοποίηση των τεχνολογιών cloud από τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και βοηθώντας τους καταναλωτές να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους με έξυπνες συσκευές για το σπίτι και τη μετακίνησή τους. Συνεχίζουμε να κοιτάμε το αύριο και τοποθετούμαστε σε νέους τεχνολογικούς τομείς, όπως work transformation, cybersecurity, eMobility, Κυκλική Οικονομία, AIoT, Analytics, Smart Βuildings/Home/Cities, διευρύνοντας ταυτόχρονα τη δραστηριότητά μας εκτός Ελλάδος.

Η συνεχής εξέλιξή μας υποστηρίζεται από σημαντικές επενδύσεις, τόσο στον ψηφιακό μετασχηματισμό, όσο και στις υποδομές μας. Αξιοποιούμε σύγχρονα εργαλεία ΑΙ για τη λήψη αποφάσεων και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας, και επενδύουμε στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών μας.

Κορωνίδα των επενδύσεών μας είναι το νέο Logistics Center μας στον Ασπρόπυργο, που ολοκληρώθηκε το 2022. Πρόκειται για ένα από τα πλέον σύγχρονα κέντρα Logistics στον κλάδο μας, με προηγμένα συστήματα διαχείρισης αποθήκης και αυτοματισμούς − επένδυση που έφτασε σε εξοπλισμό τα 5 εκατ. ευρώ.

Άξια αναφοράς είναι η εγκατάσταση του πρώτου στην Ελλάδα συστήματος αυτόματης αποθήκευσης AutoStore, του ταχύτερου ρομποτικού συστήματος εκπλήρωσης παραγγελιών στην αγορά. Το νέο κέντρο Logistics των 200.000+m3 συμβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του σχετιζόμενου κόστους, βοηθώντας την εταιρεία στην επίτευξη των στόχων της.

Εξελισσόµαστε µαζί µε τους ανθρώπους µας

Κινητήριος δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας και η κοινή μας κουλτούρα, που στηρίζεται στις αρχές και τις αξίες μας, και εξελίσσεται διαχρονικά.

Συνεχές μέλημά μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος εργασίας που προάγει την πρωτοβουλία, την καινοτόμο σκέψη, την ισοτιμία και τη συμπερίληψη. Υλοποιούμε εκτενή προγράμματα ανάπτυξης και εκπαίδευσης, καθώς και προγράμματα wellbeing, που προάγουν το ευ ζην και την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Τον Μάιο 2023 πιστοποιηθήκαμε ως Best Workplace, καταλαμβάνοντας την 4η θέση, στη λίστα των μεγάλων επιχειρήσεων ( >250 άτομα προσωπικό).

Mε οδηγό τη Βιώσιµη Ανάπτυξη

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί στρατηγικό προσανατολισμό και δέσμευσή μας. Στον Όμιλο Quest έχουμε διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική ESG, που έχει θεμελιωθεί σε τέσσερις πυλώνες (περιβάλλον, εργαζόμενοι, υπεύθυνη επιχείρηση και βιώσιμα προϊόντα) και αποτελείται από 10 μακροπρόθεσμους στόχους. Έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υλοποιούμε πρωτοβουλίες για την επίτευξη των στόχων, επιδιώκοντας τη μεγιστοποίηση της θετικής μας επίδρασής. Το 2022 καταφέραμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας: μεταξύ άλλων, μειώσαμε κατά 12% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, μετατρέψαμε το 23% του στόλου μας σε ηλεκτρικά/υβριδικά αυτοκίνητα και αυξήσαμε κατά 8% τις ώρες εκπαίδευσης. Επιστέγασμα των προσπαθειών μας είναι η διάκριση Ecovadis Silver Award για την επίδοσή μας στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που μας κατατάσσει στο Τοp 5% των εταιρειών του κλάδου μας.

Με όραµα και δέσµευση

Εμπνεόμενοι από την ιστορία μας και με πλήρη επίγνωση του ρόλου και των δυνατοτήτων μας, δεσμευόμαστε να καθοδηγήσουμε την ελληνική κοινωνία στα επόμενα βήματα της ψηφιακής μετάβασης. Πιστεύουμε, πραγματικά, ότι με την κατάλληλη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών θα ενισχυθούν και θα διευρυνθούν οι δυνατότητές μας να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα και περιλαμβάνει τη λίστα με τις πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες στην Ελλάδα