«Insta Novels»: Διαβάζουμε «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στο Instagram

«Insta Novels»: Διαβάζουμε «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στο Instagram

Καθώς θα προστίθενται όλο και περισσότερα έργα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης στοχεύει να δημιουργήσει ένα ψηφιακό ράφι βιβλίων.

Ευφυής η ιδέα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης να δίνει στους χρήστες του Instagram την ευκαιρία να διαβάζουν κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσω των ιστοριών της εφαρμογής.

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης εγκαινιάστηκε με το πρώτο μέρος καινούργιας ψηφιοποιημένης εκδοχής τού «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ. Καθώς θα προστίθενται όλο και περισσότερα έργα, η NYPL στοχεύει να δημιουργήσει ένα ψηφιακό ράφι βιβλίων.

«Insta Novels» είναι η ονομασία που δόθηκε στην πρωτοβουλία, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ανεξάρτητη διαφημιστική εταιρεία Mothers in New York. Και παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στον λογαριασμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Instagram.

Η «Αλίκη» του Κάρολ, εικονογραφημένη από τον Magoz, είναι διαθέσιμη στα Highlights της εφαρμογής ως «Αλίκη Μέρος 1». Τους επόμενους μήνες θα προστεθούν το διήγημα της Σάρλοτ Πέρκινς Γκίλμαν «Η Κίτρινη Ταπετσαρία» (εικονογραφημένο από Buck Design) και το «Η Μεταμόρφωση» του Φραντς Κάφκα (εικονογραφημένη από César Pelizer).

Δείτε ακόμη: Instagram Stories: Το νέο online «κατάστημα»