Instacart και Uber συνεργάζονται για το delivery τροφίμων – Στο «στόχαστρο» η DoorDash

Instacart και Uber συνεργάζονται για το delivery τροφίμων – Στο «στόχαστρο» η DoorDash
Οι παραγγελίες που θα γίνονται στην πλατφόρμα της από εστιατόρια θα παραδίδονται από την Uber Eats και τους εργαζομένους της.

Οι πελάτες της Instacart θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την εφαρμογή της πλατφόρμας παράδοσης ειδών παντοπωλείου για να παραγγέλνουν από εκατοντάδες χιλιάδες συνεργαζόμενα εστιατόρια της Uber Eats στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη.

Η Instacart, επίσημα γνωστή ως Maplebear, επενδύει για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της πλατφόρμας της και αυξάνει τις δαπάνες μάρκετινγκ για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού από τις DoorDash, Amazon.com και Walmart.

«Η νέα ομάδα θα δημιουργήσει σκληρό ανταγωνισμό για ορισμένες από τις άλλες εταιρείες παράδοσης φαγητού, όπως η DoorDash, σε ένα ήδη υπερ-ανταγωνιστικό τοπίο» δήλωσε ο Αρτ Χόγκαν, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της B. Riley Wealth.

Η Instacart δήλωσε ότι θα υπάρχει μια νέα καρτέλα στην εφαρμογή της που θα επιτρέπει στους πελάτες να επιλέγουν από μια επιλογή κοντινών εστιατορίων, να περιηγούνται στα μενού, να κάνουν παραγγελίες και να παρακολουθούν τις παραδόσεις σε πραγματικό χρόνο.

Οι παραγγελίες που θα γίνονται στην πλατφόρμα της από εστιατόρια θα παραδίδονται από την Uber Eats και τους εργαζομένους της, πρόσθεσε η Instacart.

«Αυτή η νέα στρατηγική συνεργασία με την Instacart θα οδηγήσει σε περισσότερες επιχειρήσεις για τα εστιατόρια και θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες κέρδους για τους κούριερ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Ντάρα Χοσροβσάχι.

Οι πελάτες με συνδρομή στο Instacart Plus θα μπορούν επίσης να λαμβάνουν δωρεάν παράδοση τόσο σε παραγγελίες παντοπωλείου όσο και σε παραγγελίες εστιατορίων που ξεπερνούν τα 35 δολάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: