ΗΠΑ: Η Πελόζι των Δημοκρατικών ζήτησε την παραίτηση Νετανιάχου στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Η Πελόζι των Δημοκρατικών ζήτησε την παραίτηση Νετανιάχου στο Ισραήλ
US Speaker of the House Nancy Pelosi, Democrat of California, holds her weekly press conference on Capitol Hill in Washington, DC, July 29, 2022. (Photo by SAUL LOEB / AFP) Photo: AFP
Η Πελόζι έρχεται να προστεθεί στη λίστα των σημαντικών στελεχών του κόμματος του Τζο Μπάιντεν, που ζητούν την παραίτηση Νετανιάχου.

Το προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της χώρας, Νάνσι Πελόζι, κάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να παραιτηθεί από τη θέση του λόγω του πολέμου με τη Χαμάς στη Γάζα.

Μιλώντας στο ιρλανδικό RTÉ News, η Αμερικανίδα αξιωματούχος είπε «αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τον εαυτό του. Απορρίπτουμε την πολιτική και την πρακτική του Νετανιάχου, είναι τρομερή. Τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο από αυτό που έκανε ως απάντηση;. Θα πρέπει να παραιτηθεί. Είναι τελικά υπεύθυνος» πρόσθεσε.

«Δεν ξέρω αν φοβάται την ειρήνη, αν είναι ανίκανος για ειρήνη ή απλώς δεν θέλει την ειρήνη. Αλλά έχει αποτελέσει εμπόδιο στη λύση των δύο κρατών» συμπλήρωσε η Πελόζι.

Η Πελόζι έρχεται να προστεθεί στη λίστα των σημαντικών στελεχών του κόμματος του Τζο Μπάιντεν, που ζητούν την παραίτηση Νετανιάχου από την πρωθυπουργία του Ισραήλ,συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: