Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις ελληνικές startups

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις ελληνικές startups

Με επενδυτές από το Διεθνές Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας των ΗΠΑ συναντήθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Την πρόθεση της να υποστηρίξει νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις κατέστησε σαφή αντιπροσωπεία Αμερικανών επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο Διεθνές Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας των Η.Π.Α. (U.S. Global Entrepreneurship Program) και συναντήθηκαν σήμερα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη.

«Συναντήθηκα σήμερα με μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών -που συγκρότησε η Αμερικανική κυβέρνηση- η οποία αναζητά ευκαιρίες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Είναι εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες των Ελλήνων, την ποιότητα, τις σπουδές των νέων παιδιών και την διάθεση που έχουν για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Αναζητούν νέες ιδέες και είναι διατεθειμένοι να τις υποστηρίξουν με τα απαραίτητα κεφάλαια. Γενικότερα, βλέπουμε ότι το κλίμα για την χώρα συνεχίζει να αλλάζει. Η χώρα μας πλέον μπαίνει στον χάρτη των επενδύσεων και βλέπουμε ότι μόνο έρχονται οι επενδυτές, αλλά και ότι υλοποιούνται νέα έργα», ανέφερε ο κ. Μηταράκης μετά τη συνάντηση.

Ο υφυπουργός συναντήθηκε στη συνέχεια με τον διευθυντή του αγωγού ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) για την Ελλάδα Rikard Skoufias και όπως είπε συζητήθηκε η πρόοδος της αδειοδοτικής διαδικασίας, η οποία κινείται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και η βελτιστοποίηση της δυνατότητας συμμετοχής ελληνικών εταιρειών, με εργολαβίες ή υπεργολαβίες, στη διαδικασία κατασκευής αυτού του μεγάλου έργου. Υπενθύμισε δε ότι το έργο αυτό θα δημιουργήσει 12.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και θα κοστίσει 1,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

Μηταράκης: Διαφορετικό το κλίμα για την Ελλάδα στις ΗΠΑ

«Επενδυτικές ευκαιρίες κρύβουν οι υδρογονάνθρακες της Ελλάδας»