Η Microsoft μπαίνει στην αγορά ταξί της Νοτιοανατολικής Ασίας

Η Microsoft μπαίνει στην αγορά ταξί της Νοτιοανατολικής Ασίας

Η τεχνολογική εταιρεία προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την Grab.

Η Microsoft ενισχύει τη συνεργασία της με την Grab, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, έχει κάνει μια «στρατηγική επένδυση» στην εταιρεία ταξί. Οι δυο εταιρείες έχουν επίσης υπογράψει μια συμφωνία διάρκειας πέντε ετών που θα τους επιτρέψει να συνεργαστούν σε μια ποικιλία πρότζεκτ, που εκτείνεται από τα «μεγάλα δεδομένα» μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη. Η Microsoft δεν δήλωσε το ποσό που επένδυσε στην Grab.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών θα μπορούσε να βοηθήσει και τις δύο. Από τη μια, η Grab έχει μια σημαντική παρουσία στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου σε συνδυασμό με το να παρέχει υπηρεσίες ταξί προς τους καταναλωτές, παίζει και ένα σημαντικό ρόλο στις διαδικτυακές πληρωμές, στις οικονομικές υπηρεσίες και στην διανομή τροφίμων. Η εταιρεία έχει παρουσία σε 235 χώρες σε 8 χώρες στην περιοχή αυτή. Η Microsoft δήλωσε ότι η πλατφόρμα της Azure, που βασίζεται σε cloud, θα παίξει σημαντικό ρόλο στις πλατφόρμες της Grab και η Grab θα χρησιμοποιήσει την ανάλυση δεδομένων και ανίχνευση απάτης της Microsoft προκειμένου να αποτρέπει τις παράνομες συναλλαγές. Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft θα χρησιμοποιηθούν επίσης από τη Grab για να αποστέλλει προσωποποιημένες προτάσεις μέσω της εφαρμογής της. Η Grab θα χρησιμοποιήσει μέχρι και την τεχνολογία μηχανικής μάθησης της Microsoft προκειμένου να βελτιώσει τη «δημιουργία και ποιότητα χαρτών».

Από την άλλη, το να ενσωματωθεί το εύρος των υπηρεσιών της Microsoft στην δραστηριότητα της Grab θα δώσει στον τεχνολογικό γίγαντα πρόσβαση στο λογισμικό και στις υπηρεσίες της δεύτερης.

Μελλοντικά, η Grab σχεδιάζει να ενσωματώσει το Microsoft Outlook, το λογισμικό της Microsoft για ψυχαγωγία και ενημέρωση μέσα στο αυτοκίνητο, και άλλα.