Υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού οι Βρετανοί- Προβληματισμός στον ΠΟΥ

Υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού οι Βρετανοί- Προβληματισμός στον ΠΟΥ
pexels
Το 65% των πολιτών τάσσεται υπέρ της χρήσης του ώστε να επιστρέψουν οι εμβολιασμένοι γρηγορότερα σε μια κανονικότητα. Το 76% πιστεύει ότι πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για είσοδο στη χώρα.

Με σχεδόν έναν στους τρεις Βρετανούς ενήλικες να έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας στηρίζουν ένα αμφιλεγόμενο βήμα: το λεγόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού, που θα επιτρέψει στους κατόχους του να επιστρέψουν σε μια πιο κανονική ζωή.

Στοιχεία που παρείχε το YouGov στο Bloomberg δείχνουν ότι το 65% των πολιτών λένε ότι θα στήριζαν ένα έγγραφο που θα μπορούσε θεωρητικά να επιτρέψει σε όσους έχουν εμβολιαστεί να επιστρέψουν στις εργασίες τους, τα μπαρ ή ακόμα και να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν από αυτούς που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι 76% στηρίζει την θέση ότι πρέπει να υπάρξει βεβαίωση εμβολιασμού για όσους φτάσουν στη χώρα από το εξωτερικό, όσο το δυνατόν συντομότερα, με μόλις 16% να αντιτίθεται στην ιδέα.

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει πιστοποιητικό για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Άλλωστε η ιδέα εφαρμόζεται ήδη στο Ισραήλ, τη χώρα που βρίσκεται πιο μπροστά από κάθε άλλη στους εμβολιασμούς.

Αντίθετα, ο ΠΟΥ αντιτίθεται σε αυτή καθώς, μεταξύ άλλων, δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιος που έχει λάβει το εμβόλιο μπορεί να μεταδώσει τον ιό. Οι επικριτές, από την άλλη, εκτιμούν ότι μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει μια ελίτ ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε εμβόλια.