Το υπερηχητικό αεροσκάφος χωρίς… παράθυρα

Το υπερηχητικό αεροσκάφος χωρίς… παράθυρα

Τα επιβατικά αεροσκάφη του μέλλοντος θα έχουν οθόνες υψηλής ανάλυσης που θα προβάλλουν live ένα ταξίδι πάνω στα σύννεφα - Δείτε το βίντεο.

Η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία Spike Aerospace ονειρεύεται ότι τα αεροσκάφη του μέλλοντος θα είναι δίχως… παράθυρα!

Όπως λένε οι άνθρωποι της εταιρείας, όταν το 80 εκατ. δολαρίων S-512 απογειωθεί τον Δεκέμβρη του 2018, στη θέση των παραδοσιακών παραθύρων θα υπάρχουν τεράστιες οθόνες υψηλής ανάλυσης οι οποίες θα προβάλλουν σε ζωντανή μετάδοση τη θέα πάνω από τα σύννεφα.

Η απόπειρα αυτή θα έχει και πρακτικές συνέπειες για την ίδια την ασφάλεια του αεροσκάφους, μιας και η άτρακτος θα είναι πολύ πιο ισχυρή χωρίς την ύπαρξη παραθύρων. Ένα «μυστικό» το οποίο γνωρίζουν κι εφαρμόζουν εδώ και καιρό στα αεροσκάφη μεταφοράς προσωπικού οι περισσότερες πολεμικές αεροπορίες του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμη: Προσωπικός κινηματογράφος στις πτήσεις της Lufthansa

Η αγάπη κάποιων επιβατών να βλέπουν τον κόσμο από ψηλά θα γίνει τελικά πράξη, ακόμη κι αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτό θα τους προκαλέσει περισσότερο ίλιγγο!

«Μερικοί φίλοι δήλωσαν σχετικά ανήσυχοι στην ιδέα ενός αεροσκάφους χωρίς παράθυρα», δήλωσε στο περιοδικό WIRED ο ιδρυτής της εταιρείας, Vik Kachoria. «Όμως, νομίζω πως μόλις δουν τις οθόνες και τη θέα τότε θα αλλάξουν γνώμη!».

Το S-512 θα πιάνει ταχύτητες που θα φτάνουν τα 1370 μίλια την ώρα, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει έως 18 επιβάτες. Κι όπως λέει η εταιρεία, το υπερηχητικό ταξίδι από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, θα πέσει από τις έξι στις τρεις ώρες.

Διαβάστε ακόμη: Το ταξιδιωτικό πρακτορείο που σας ταξιδεύει στα αστέρια