ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Κρατήστε τις υποδείξεις για τον εαυτό σας

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Κρατήστε τις υποδείξεις για τον εαυτό σας

Τι απαντά το ΥΠΕΞ στην Τουρκία η οποία ζητούσε από την ελληνική κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο τις ενέργειες του Πάνου Καμμένου.

Με μια δηκτική ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών απαντά στην Τουρκία η οποία ζητούσε από την ελληνική κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο τις «ανεύθυνες ενέργειες» του Πάνου Καμμένου.

Ειδικότερα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικές με την χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε τα εξής:

«Ουδείς μπορεί να υποδεικνύει στην Ελλάδα τον τρόπο που θα ασκεί η ελληνική κυβέρνηση και γενικότερα το ελληνικό κράτος την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η Τουρκία ας κρατήσει τις υποδείξεις περί υπευθυνότητας για τον εαυτό της. Ουδέν περαιτέρω».

Η εν λόγω διένεξη έρχεται ως αποκορύφωμα μια σειράς περιστατικών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως η πρόσφατη απόφαση της Άγκυρας να εκδώσει NOTAM με την οποία ουσιαστικά «έκοβε» το Αιγαίο Πέλαγος στα δύο και δέσμευε μεγάλες εκτάσεις για στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Τελικά, η ΝΟΤΑΜ αποσύρθηκε.