iPhone 8 και iPhone X: H Apple παρουσίασε όλα όσα περιμέναμε

iPhone 8 και iPhone X: H Apple παρουσίασε όλα όσα περιμέναμε

Αυτά είναι τα νέα κινητά της εταιρείας, με το λεγόμενο iPhone 10 να αλλάζει μια παράδοση που κρατούσε για 10 χρόνια.

 

Τα νέα της κινητά αλλά και μια εξελιγμένη έκδοση του Apple Watch παρουσίασε η Apple, με την παράσταση να κλέβει το επετειακό iPhone X ή αλλιώς iPhone, 10 όπως το αποκάλεσε ο CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ.

Όλα όσα αποκαλύφθηκαν από την Apple επιβεβαίωσαν τις διαρροές που είχαν προηγηθεί ακόμη και την ίδια ημέρα της παρουσίασης των κινητών της. Έτσι το iPhone X είναι το πρώτο iPhone χωρίς Home Button, με OLED οθόνη η οποία καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια της συσκευής και η αρχική του τιμή είναι στα 999 δολάρια.

Το iPhone X αλλά και τα iPhone 8 και 8s έχουν λειτουργία ασύρματης φόρτισης. Το iPhone X έχει οθόνη 5,8 ιντσών, με 458 pixel ανά ίντσα και οθόνη Super Retina Display. Όσον αφορά την απουσία του Home Button, η Apple έφερε τη λειτουργία της αναγνώρισης προσώπου, με την οποία ο χρήστης θα ξεκλειδώνει το κινητό απλά κοιτώντας το.

Τα iPhone 8 και iPhone X έχουν τον νέο 6-πύρηνο επεξεργαστή A11 Bionic ο οποίος είναι 25% ταχύτερος σε σχέση με τον προγενέστερο A10 των iPhone 7 / Plus και συνοδεύεται από το πρώτο GPU chip που έχει σχεδιάσει η Apple.

Τα iPhone 8 διαθέτουν γυάλινη οπίσθια επιφάνεια η οποία δένει αρμονικά με την οθόνη μέσω του περιμετρικού αλουμινένιου πλαισίου. Οι οθόνες (Retina HD display) έχουν αναβαθμιστεί με την προσθήκη της τεχνολογίας True Tone ενώ και τα ηχεία παρέχουν 20% μεγαλύτερη ένταση ήχου.

Οι κάμερες 12MP έχουν αναβαθμιστεί με νέους, μεγαλύτερους αισθητήρες που δέχονται 83% περισσότερο φως με ταχύτητα διαφράγματος f/1.8, f/2.8 και διαθέτουν νέα, βελτιωμένα φίλτρα θορύβου.

To iPhone 8 θα διατεθεί προς πώληση στις 22 Σεπτεμβρίου (οι παραγγελίες ξεκινάνε στις 15 Σεπτεμβρίου) και θα προσφέρεται σε 2 εκδόσεις:

  • iPhone 8 64GB στα $699
  • iPhone 8 256GB στα $849
  • Το ίδιο και το iPhone 8 Plus:
  • iPhone 8 Plus 64GB στα $799
  • iPhone 8 Plus 256GB στα $949

Το iPhone Χ με αρχική τιμή τα 999 δολάρια θα ξεκινήσει να διατίθεται στις 3 Νοεμβρίου.

Επιπλέον η Apple παρουσίασε το νέο Apple Watch Series 3, το οποίο για πρώτη φορά έχει αυτόνομη λειτουργία κλήσεων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, με την εταιρεία να μην αλλάζει καθόλου το μέγεθος του ρολογιού. Για να το καταφέρει αυτό, μετέτρεψε την οθόνη σε κεραία, ενώ όπως και τα κινητά, έχει κι αυτό αδιάβροχο.

Τέλος, η Apple παρουσίασε το νέο iOS11, το λογισμικό για τα κινητά της εταιρείας, το οποίο υποστηρίζει λειτουργίες ενισχυμένης πραγματικότητας και νέο γρηγορότερο διπύρηνο επεξεργαστή.