«Υπήρχε εντολή να «φάνε» τον Φύσσα»

Μαρτυρίες- "φωτιά" από νέα μέλη της Χ.Α. που έχουν ζητήσει να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.

Νέα στοιχεία προκύπτουν για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δυο δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία που αφορά την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», από μαρτυρίες που έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή της υπόθεσης, δύο μάρτυρες που ζήτησαν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας. Ένας από τους μάρτυρες που κατέθεσε ότι ανήκε στον «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν «αποφασισμένη» και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος.

«Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά -φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας- υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον «φάνε«. Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου». Όπως φέρεται να υποστήριξε ο εν λόγω μάρτυρας, μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του κατονομαζόμενου μη κατηγορούμενου βουλευτή που ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης, ενώ μετά την απόλυσή του από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, μπήκε στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, τον οποίο αποτελούσαν 300-400 άτομα.

Στην κατάθεση του ο «μάρτυρας Γ» φέρεται να χαρακτηρίζει «Λοχαγό» και τελικό κριτή των «δοκιμασιών» τον εν λόγω βουλευτή, καθώς «η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία…», ενώ κατονομάζει ως «εκπαιδευτή», μεταξύ άλλων, και τον προφυλακισμένο «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. Κατά την κατάθεση, «ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος με τον κατονομαζόμενο βουλευτή τη Β ‘ Αθήνας. Ο Παναγιώταρος είχε τα Νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη».

Διαβάστε ακόμη: Συγκλονιστική η κατάθεση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα

Οι ρόλοι ενός εκάστου βουλευτή, κατά τον μάρτυρα, είχαν ως εξής: Ο κατονομαζόμενος βουλευτής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες, ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς. Ο Χρήστος Παππάς , σύμφωνα με τον μάρτυρα, μεταξύ των μελών αποκαλούνταν «Ταξίαρχος».

Όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας , από το 2009 και μετά που έγινε το συνέδριο της Χρυσής Αυγής αρχηγός της ήταν ο Μιχαλολιάκος, α’ υπαρχηγός ο Κασσιδιάρης, και β’υπαρχηγός ο Παναγιώταρος. Επιπλέον, στην κατάθεση του φέρεται να υποστήριξε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο «να καθαρίσουν, όπου βρουν, δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής» εκ των οποίων ο ένας «ήταν παλιός λοχαγός της οργάνωσης».

Ακόμη ο μάρτυρας αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι» το οποίο κατονόμασε και υποστήριξε ότι, μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει μέλος της οικογένειας του η Χρυσή Αυγή, έχει εξασφαλίσει «φυτώριο νέων μελών».

Ο δεύτερος μάρτυρας ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε «λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου».

Διαβάστε ακόμη: «Σοβαρές ενδείξεις ενοχής» για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής