Υπό κράτηση οι 20 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Υπό κράτηση οι 20 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση - Άφαντος ο Χρήστος Παππάς (φωτό και βίντεο).

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Μίχος , καθώς και τρεις από τους συνολικά 20 συλληφθέντες. Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη. Στους κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση.

Σύμφωνα τώρα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Διαβάστε ακόμη: Το πόρισμα που «καίει» την Χρυσή Αυγή

Επίσης τρία άτομα, ηλικίας 29, 40 και 43 ετών συνελήφθησαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα (Λούτσα) λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν να μεταφέρουν με αυτοκίνητο 9 κράνη, 70 κοντάρια εκ των οποίων μερικά με σημαίες, καθώς και 11 ασπίδες. Στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ.

O Ρουπακιάς είχε και συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο
Περισσότεροι από ένας φαίνεται πως ήταν τελικά οι συνεπιβάτες του Γ.Ρουπακιά στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Όπως μετέδωσε το Mega, δύο καταθέσεις γυναικών που είχαν έρθει στο φως μιλούσαν για συνοδηγό. Ωστόσο πλέον οι αρχές θεωρούν, βάσει μαρτυρικών καταθέσεων και άρσης απορρήτου, ότι οι συνεπιβάτες μπορεί να είναι τρεις ή ενδεχομένως και τέσσερις.

Συνεπιβάτες του Ρουπακιά στο αυτοκίνητο το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας φέρονται να είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δένδιας: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις»

1/10