Υπογραφή τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ

Υπογραφή τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ

Έμφαση στην προώθηση κοινών ταξιδιωτικών πακέτων προς τις δύο χώρες δόθηκε στη συνάντηση των υπουργών Τουρισμού.

Κοινή δήλωση τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ υπογράφηκε χθες, αμέσως μετά τη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, με τον ομόλογο της, Uzi Landau, στο πλαίσιο του Διυπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Η κοινή συνεδρίαση έγινε με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο Ισραήλ.

Κατά τη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση κοινών ταξιδιωτικών πακέτων προς Ελλάδα και Ισραήλ από μακρινούς προορισμούς, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς αλλά και η Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία των γραφείων τουρισμού των δύο χωρών στις προαναφερθείσες χώρες.

Επίσης, επισημάνθηκε ο ρόλος που μπορούν να παίξουν η εβραϊκή και ελληνική διασπορά στην ενίσχυση της πολιτικής αυτής, ενώ αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας για την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός και ο τουρισμός πόλεων (city breaks).

Τέλος, η κ. Κεφαλογιάννη κάλεσε τον ομόλογό της να επισκεφθεί την Αθήνα, προτείνοντας τη διοργάνωση ταυτόχρονης συνάντησης των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου από τις δύο χώρες.

Διαβάστε ακόμη: O τουρισμός περνάει από το στομάχι

Θετική εξέλιξη η πώληση της Olympic στην Aegean
«Η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκριση εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean Airlines, αποτελεί θετική εξέλιξη για τον χώρο των αερομεταφορών και τον τουρισμό της χώρας. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός ισχυρού ελληνικού αερομεταφορέα, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τον ελληνικό τουρισμό, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων των δύο αεροπορικών εταιρειών και τις επιδράσεις στον ελληνικό τουρισμό.

«Η απόσταση της Ελλάδας από κρίσιμες αγορές προέλευσης επισκεπτών, αλλά και η γεωγραφική ιδιαιτερότητα της χώρας με πολλά μεγάλα και μικρά νησιά, καθιστούν τις αερομεταφορές κομβικής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό. Το Υπουργείο Τουρισμού έχει θέσει ως στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος. Ο στόχος αυτός μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα από τέτοιες κινήσεις εξωστρέφειας», είπε η υπουργός.