Υπόθεση Folli Follie: Σήμερα οι αποφάσεις και οι «καμπάνες» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Υπόθεση Folli Follie: Σήμερα οι αποφάσεις και οι «καμπάνες» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Αντιμέτωπα με βαριά πρόστιμα βρίσκονται στελέχη της εισηγμένης, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να οδηγηθεί στις εισαγγελικές αρχές.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να επιβάλει σήμερα αυστηρές ποινές και κυρώσεις κατά των μελών της διοίκησης της Folli Follie για παραβίαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες από την αποκάλυψη των κακώς κειμένων στην εισηγμένη εταιρεία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει σύμφωνα με πληροφορίες καταγράψει και τεκμηριώσει όλες τις έκνομες πρακτικές της διοίκησης της Folli Follie.

Στην προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής, αναμένεται να εξεταστούν οι εισηγήσεις των υπηρεσιών της Κεφαλαιαγοράς και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα τόσο σε σχέση με την επιβολή κυρώσεων, όσο και με την εκ νέου προώθηση της υπόθεσης στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να επιβάλλει το μέγιστο των ποινών που προβλέπει η χρηματιστηριακή νομοθεσία για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς. Τα πρόστιμα σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται χειραγώγηση της αγοράς μπορούν να φτάσουν σε ύψος εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια ώρα η παραπομπή της υπόθεσης στις εισαγγελικές αρχές αναμένεται να φέρει εξελίξεις για την εισηγμένη.