Υποτονικό παγκόσμιο εμπόριο προβλέπει η ΕΚΤ

Υποτονικό παγκόσμιο εμπόριο προβλέπει η ΕΚΤ
A logo plate is seen at the entrance to the European Central Bank (ECB) headquarters in Frankfurt, Germany, October 26, 2017. REUTERS/Kai Pfaffenbach Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Παρά το ότι υπάρχουν ορισμένα σημάδια ανάκαμψης, το παγκόσμιο εμπόριο πιθανόν θα παραμείνει πιο υποτονικό απ’ ότι η οικονομική δραστηριότητα τα επόμενα τρίμηνα», σύμφωνα με την ΕΚΤ.

Το παγκόσμιο εμπόριο πιθανόν θα αυξηθεί σταδιακά τα επόμενα τρίμηνα, όμως θα παραμείνει πιο αδύναμο από την γενικότερη οικονομική δραστηριότητα, γράφει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο οικονομικό της δελτίο, όπως μεταδίδει το ReutersΣύμφωνα με την ΕΚΤ, το αδύναμο εξωτερικό εμπόριο υπήρξε το μεγαλύτερο «βαρίδι» για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους, καθώς ο δασμολογικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίναςπεριορίζει την εμπιστοσύνη και τις επενδύσεις, ιδιαίτερα στον μεταποιητικό τομέα.

«Παρά το ότι υπάρχουν ορισμένα σημάδια ανάκαμψης, το παγκόσμιο εμπόριο πιθανόν θα παραμείνει πιο υποτονικό απ’ ότι η οικονομική δραστηριότητα τα επόμενα τρίμηνα», σύμφωνα με την ΕΚΤ. «Τα πτωτικά ρίσκα για τις προοπτικές του εμπορείου έχουν εν μέρει υλοποιηθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της εφαρμογής υψηλότερων δασμών και η απειλή περαιτέρω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων παραμένει».

Η συνολική οικονομική δραστηριότητα μπορεί να μην είναι τόσο αδύναμη, ωστόσο, με την ΕΚΤ να υποστηρίζει πως η μεταποίηση είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στο εμπόριο και έτσι η όποια επιβράδυνση στην βιομηχανική ζήτηση θα έχει υπερμεγέθη επίπτωση στο εξωτερικό εμπόριο.

«Οι εισαγωγές μεταποιημένων προϊόντων αντιστοιχούν σε άνω του 50% των συνολικών μεικτών παγκόσμιων εισαγωγών , όμως αντιστοιχούν σε μόλις 20% της συνολικής παγκόσμιας προστιθέμενης αξίας», σύμφωνα με την ΕΚΤ. «Ως εκ τούτου,  μια απότομη επιβράδυνση στη μεταποιητική παραγωγή οδηγεί σε μια πιο τονισμένη μείωση του παγκόσμιου εμπορίου απ’ ότι του παγκόσμιου ΑΕΠ».

Η ΕΚΤ υποστηρίζει πως το αδύναμο εμπόριο οφείλεται κυρίως σε μια πτώση των επενδύσεων, με την αβεβαιότητα αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο να επιδεινώνεται από τις αλλαγές στις συνήθειες κατανάλωσης στα οχήματα και από τον τερματισμό της επιστροφής φόρου στην Κίνα για τις αγορές οχημάτων.