Υπουργός Brexit: Ετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας με την ΕΕ

Υπουργός Brexit: Ετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας με την ΕΕ
epa05805787 Pro EU migrants protest outside parliament in London, Britain, 20 February 2017. Pro EU migrants residing in the UK held a day of action to protest against Brexit and the right to remain in Britain following Britain's exit from the EU. The House of Lords is set to debate Article 50 on 20 February. EPA/ANDY RAIN

Η προειδοποίηση του αρμόδιου υπουργού για την έξοδο της Βρετανίας σε συναδέλφους του για το χειρότερο σενάριο.

Ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, είπε στην ομάδα των κορυφαίων υπουργών πως πρέπει να προετοιμαστούν όχι μόνο για έναν έπειτα από διαπραγματεύσεις διακανονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για το “απίθανο σενάριο” να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit, δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Σε τακτική συνάντηση των κορυφαίων υπουργών, ο Ντέιβις περιέγραψε εκτενώς την “κλίμακα και την πολυπλοκότητα” της δουλειάς που έχει να αντιμετωπίζει μια κυβέρνηση, η οποία θα ενεργοποιήσει σύντομα την επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση από την ΕΕ.

“Στη συνέχεια περιέγραψε εκτενώς την ανάγκη η κυβέρνηση να υποστηρίξει μια ομαλή έξοδο από την ΕΕ, και το πλήρες φάσμα των περιοχών πολιτικής που θα επηρεαστούν και επεσήμανε… πως πρέπει να προετοιμαστούμε όχι μόνο για έναν έπειτα από διαπραγματεύσεις διακανονισμό αλλά και για το απίθανο σενάριο κατά το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί αμοιβαία ικανοποιητική συμφωνία”, είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Μέι.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης πως η Μέι επανέλαβε την αισιοδοξία της ότι η Βρετανία μπορεί να εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία για το σύνολο της χώρας κατά τις διαπραγματεύσεις.