Ειρωνικό δημοσίευμα της Bild: Η Ελλάδα χρεοκοπεί, αλλά δίνει 500 εκατ. δολ. για αεροπλάνα

Ειρωνικό δημοσίευμα της Bild: Η Ελλάδα χρεοκοπεί, αλλά δίνει 500 εκατ. δολ. για αεροπλάνα

Πώς σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα την απευθείας ανάθεση για την ανασκευή παλαιών αεροσκαφών.

Με ειρωνική διάθεση σχολιάζει η γερμανική Bild την είδηση της απευθείας ανάθεσης, ύψους 500 εκατ. δολαρίων, για την ανακατασκευή πέντε παλαιών αεροσκαφών. Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι ενώ η Ελλάδα λέει ότι δεν έχει λεφτά, δίνει 500 εκατ. για να επισκευάσει πολεμικά αεροπλάνα.

«Η χώρα προσπαθεί να αποφύγει τη χρεοκοπία, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη χρήματα για μια συμφωνία εξοπλιστικών», αναφέρει το δημοσίευμα.

Και συνεχίζει: «Προσπαθούν να αποφύγουν τη χρεοκοπία, αλλά όπως φαίνεται για εξοπλιστικά deal, λεφτά υπάρχουν… Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα κάνει μία αποκάλυψη-φωτιά: ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας στις 15 Μαρτίου έδωσαν εκατομμύρια για να επισκευάσουν στα επόμενα χρόνια πολεμικά αεροπλάνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για 500 εκατ. ευρώ προς την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin και μάλιστα ήδη έχει σταλεί προκαταβολή 47 εκατομμυρίων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα έχουν εξοργιστεί».

Το δημοσίευμα φιλοξενεί ένα σχόλιο αξιωματούχου του ελληνικού υπουργείου Αμύνης στην Bild: «Θα πάρουμε πολλαπλάσια χρήματα από πρόστιμα σε γερμανικές επιχειρήσεις».