Ήρθαν τα εστιατόρια με σεφ – ρομπότ

Ήρθαν τα εστιατόρια με σεφ – ρομπότ

Noodles δια ρομποτικού «χειρός».

Όλοι μιλούσαν για τα ρομπότ που θα κυριεύσουν τον κόσμο και θα κάνουν τις δουλειές των ανθρώπων σε λιγότερο χρόνο, αλλά η Κίνα το έκανε πραγματικότητα.

Το εστιατόριο Dazzling Noodles στην επαρχία Shanxi της Κίνας έχει πλέον τον δικό της σεφ – ρομπότ.

Το ρομπότ Foxbot μπορεί να κόβει τα noodles τόσο λεπτά, όσο κανένα ανθρώπινο χέρι δε μπόρεσε σύμφωνα με το Wall Street Journal, ενώ καθαρίζει κιόλας.

Οι «εγκέφαλοι» πίσω από την τεχνολογία είναι οι μηχανικοί της Foxconn Technology Group, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών, γνωστή κυρίως για τον εφοδιασμό προϊόντων της Apple.

Η εταιρεία κατασκεύασε τρεις συσκευές τεμαχισμού των noodles, ενώ μια ακόμα βρίσκεται στα «σκαριά», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ταυτόχρονα, εργάζονται για την ενσωμάτωση τέτοιας τεχνολογίας που θα επιτρέψει στο Foxbot να διεκπεραιώνει περισσότερες εργασίες μαγειρέματος την ίδια στιγμή.

Το ερώτημα είναι το εξής: Το Foxbot μπορεί να είναι πιο γρήγορο και πιο καθαρό συγκριτικά με τον άνθρωπο, αλλά μπορεί ο ρομποτικός βραχίονας να παράγει του ίδιου επιπέδου noodles με εκείνα κάποιου σεφ που κάνει αυτή τη δουλειά χρόνια;