Ήρθε η ώρα για το Playstation 4

Ήρθε η ώρα για το Playstation 4

Στις 29 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το PS4 με λογική τιμή, πανίσχυρο hardware και απουσία DRM.

Τρεις μήνες απομένουν μέχρι την ημέρα που η συσκευή-φετίχ των απανταχού gamers θα βρεθεί στα ράφια ώστε να αρχίσει ο… μαραθώνιος παιχνιδιού από τους φανατικούς της, που περίμεναν επτά ολόκληρα χρόνια για τη νέα έκδοση. Την Τρίτη το βράδυ ανακοινώθηκαν επίσημα από τον πρόεδρο και CEO της Sony Computer Entertainment  Άντριου Χάουζ, όλες οι λεπτομέρειες για το Playstation 4, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τους τίτλους που θα το συνοδεύσουν.

Η κονσόλα θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Αμερική στις 15 Νοεμβρίου (με τιμή 399 δολάρια), ενώ δύο εβδομάδες αργότερα θα είναι διαθέσιμη στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης -όχι όμως και στην Ελλάδα- στα 399 ευρώ.

Πάνω από ένα εκατομμύριο προπαραγγελίες έχουν υποβληθεί ενώ περισσότεροι από 180 τίτλοι παιχνιδιών ετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε να είναι συνεπείς στο ραντεβού τους στην πρεμιέρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Destiny, Diablo III, Mad Max, Witcher 3, Dragon Age, κ.ά.

1/3

Το PS4 αναμένεται με τους καλύτερους οιωνούς: λογική τιμή, πανίσχυρο hardware και απουσία DRM. Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές (Apple, Amazon, Steam) που προωθούν την υλοποίηση του λογαριασμού στο «σύννεφο» -ο παίκτης κάνει login στη διαδικτυακή έκδοση μόνο ή παίζει αφού έχει ελεγχθεί κάθε φορά η αυθεντικότητα του DVD του-, η SONY επέλεξε να συνεχίσει τη γνωστή και πολύ δημοφιλή συνταγή της. Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, τα παιχνίδια θα είναι disk-based και ο χρήστης θα μπορεί να παίζει όπως θέλει, με ή χωρίς σύνδεση, να το δανείζει ή να το πουλάει όταν δεν το χρειάζεται άλλο.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως το online gaming θα έχει δευτερεύοντα ρόλο. Με το PS4 οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται ακόμα και ο ένας μέσα στο παιχνίδι του άλλου, αναλαμβάνοντας -με την άδειά του πάντα- ακόμα και τον έλεγχο του χαρακτήρα του. Δημοφιλής αναμένεται να είναι και η λειτουργία βιντεοσκόπησης και share, στην οποία θα μπορεί κανείς να μεταδίδει ακόμα και ζωντανά το εν εξελίξει παιχνίδι του.

Επανασχεδιασμένα είναι και τα χειριστήριά του, με την προσθήκη πλήκτρου για άμεση σύνδεση με τα social media.

Το PS4 αναμένεται να ανταγωνιστεί απευθείας το Xbox One, την αντίστοιχη κονσόλα της Microsoft η κυκλοφορία της οποίας αναμένεται επίσης μέσα στο φθινόπωρο.

Η αγορά των video games ανέρχεται σε περίπου 65 δισ. δολάρια ετησίως, με τις κονσόλες να καταλαμβάνουν το 42% των πωλήσεων.


Όλα τα highlights της παρουσίασης του PS4 σε 10′


Ολόκληρη η δίωρη παρουσίαση του PS4