Ήρθε η ώρα να μιλήσει η Japonica

Ήρθε η ώρα να μιλήσει η Japonica

H δημόσια πρόταση για ελληνικά ομόλογα αξίας 4 δισ. ευρώ έληξε χθες. Την Πέμπτη θα μάθουμε πως εξελίχθηκε η διαδικασία και πολλά ακόμη.

Οι πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες που γνωρίζει η χώρα φέρνουν και πρωτόγνωρες οικονομικές προτάσεις όπως αυτή της Japonica Partners. Της ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας από το Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών που έκανε δημόσια πρόταση για να αγοράσει έως τα τέλη του Ιουλίου που πέρασε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου -ή αλλιώς ελληνικό χρέος- ύψους 2,9 δισ. ευρώ στις αρχές του καλοκαιριού. Η πρόταση πήρε διπλή παράταση αρχικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου και στην συνέχεια έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ενώ η πρόταση ανέβηκε στα 4 δισ. ευρώ.

Την Πέμπτη το απόγευμα ο επενδυτικός οίκος θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για να ενημερώσει για τον αριθμό των ομολόγων που συγκέντρωσε ενώ όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε θα συζητηθούν ακόμη τρία θέματα. Τα σχέδια της Japonica ως καταλύτης για την αλλαγή λανθασμένων αντιλήψεων σχετικά με την Ελλάδα, οι στρατηγικές σχέσεις του ομίλου καθώς και η διερευνητική έρευνα που πραγματοποίησε για την χώρα μας και τα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Japonica Partners δεν έχει καμία σχέση με την Ιαπωνία. Απλώς η δημιουργός της ένας Αμερικανο-αρμένης τρίτης γενειάς έδωσε στην εταιρεία το όνομα του δρόμου που μεγάλωσε. Πρόκειται για τον Πολ Καζαριάν που αφού πήρε ότι χρειάζονταν σε εμπειρία και χρήμα από τον επενδυτικό τομέα της Goldman Sachs όπου εργάζονταν δημιούργησε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80 την Japonica Partners η οποία επενδύοντας βασικά σε κινητές αξίες έχει προσφέρει σημαντικά κέρδη σε όσους έχουν εμπιστευθεί τα κεφάλαια τους.

Διαβάστε ακόμη: Ο Σαμαράς «στρώνει το χαλί» για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές