Εισαγωγή νέων μετοχών των Eurobank Properties, Attica Bank και A.S Company

Εισαγωγή νέων μετοχών των Eurobank Properties, Attica Bank και A.S Company

Έγκριση από την Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χ.Α.

Την εισαγωγή των νέων μετοχών των εταιρειών Eurobank Properties, Attica Bank και A.S Company ενέκρινε η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χ.Α.

Συγκεκριμένα ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των:

-40.260.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «EUROBANK PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π.», που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 6η Φεβρουαρίου 2014.

-8.554.600 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας «ATTICA BANK A.T.E.», οι οποίες προέκυψαν από μετατροπή 8.554.600 ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 10η Φεβρουαρίου 2014.

Διαβάστε ακόμη: Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο Αθηνών μέσα στο 2013

-4.375.340 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «A.S. ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η/Υ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Α.Ε.», που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας σε αναλογία 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην εν λόγω αύξηση ορίστηκε η 10η Φεβρουαρίου 2014. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 12ης Φεβρουαρίου 2014. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 17η Φεβρουαρίου 2014.

Επίσης, η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενημερώθηκε για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.» από Euro 0,56 σε Euro 0,48 και την επιστροφή ποσού Euro 0,08 ανά μετοχή στους μετόχους της με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με νέα ονομαστική αξία μετοχής Euro 0,48 και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου ορίστηκε η 10η Φεβρουαρίου 2014. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 12η Φεβρουαρίου 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ