Εισαγγελέας καλεί ως ύποπτη την Ρένα Δούρου για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας

Εισαγγελέας καλεί ως ύποπτη την Ρένα Δούρου για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας
Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κάνει δηλώσεις πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με θέμα «Ενημέρωση – συζήτηση για τις πυρκαγιές της 23-7-2018 στην Αττική.», στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Τρίτη 28 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τί απαντά η Περιφερειάρχης Αττικής - Καλούνται ως ύποπτοι ακόμη αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι.

Ως ύποπτοι για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία 23 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων στη φονική πλημμύρα της Μάνδρας, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και συνολικά περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι.

Η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή να κληθούν σε ανωμοτί εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου, περισσότερα από δέκα πρόσωπα. Σε βάρος τους προέκυψαν κατά την εισαγγελική έρευνα, ενδείξεις για παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

«Είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε δήλωση της, με αφορμή την κλήση της από την Εισαγγελία για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο, θυμίζοντας πως πρώτη, τότε, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας.

«Είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης», τόνισε η περιφερειάρχης.

Εκτός από τη Ρ.  Δούρου, ως ύποπτοι καλούνται για εξηγήσεις η δήμαρχος Μάνδρας , ο αρμόδιος στην περιοχή αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγαλέου και Ελευσίνας.