Εισαγγελέας καλεί την οικογένεια Κουτσολιούτσου για τη Folli Follie

Εισαγγελέας καλεί την οικογένεια Κουτσολιούτσου για τη Folli Follie

Αντιμέτωπη με βαρύτατα πρόστιμα ενδέχεται να βρεθεί η εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης έχει αποστείλει κλήσεις για ανάκριση στα εκτελεστικά μέλη της εταιρείας Folli- Follie, δηλαδή στο διευθύνοντα σύμβουλο Τ. Κουτσολιούτσο, στον πρόεδρο Δ. Κουτσολιούτσο, στο μέλος Κ. Κουτσολιούτσου, και στο μέλος Ε. Ζαχαρίου.

Επίσης, από τον οικονομικό εισαγγελέα έχουν κληθεί και τα μέλη της προηγούμενης επιτροπής ελέγχου της Folli – Follie, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πεθερός του κ. Κουτσολιούτσου κ. Μαντζαβίνος.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συντάσσει το δικό της πολυσέλιδο πόρισμα (ανω των 800 σελίδων ) ύστερα από τις απαντήσεις που έδωσαν τα μέλη της διοίκησης και της Επιτροπής Ελέγχου. Εκτιμάται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προχωρήσει σε βαρύτατα πρόστιμα και σημασία θα έχει ποια κατηγορία (χειραγώγηση) θα τεκμηριώνει στο παραπεμπτικό πόρισμά της.

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στηρίζει την κατηγορία για χειραγώγηση της αγοράς στην περίπτωση δ) της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του ν. 3340/2005 που αναφέρει πως συμπεριφορές που συνιστούν χειραγώγηση της αγοράς αποτελούν «η διάδοση ψευδών, ανακριβών ή παραπλανητικών πληροφοριών από μέλη του διοικητικού συμβουλίου εταιριών, μέσω των ετήσιων ή περιοδικών οικονομικών καταστάσεων, των ενημερωτικών δελτίων ή άλλων δημοσιευμάτων».