Ισχυρή εντολή στις εκλογές της Κυριακής στην Κύπρο ζητά ο Νίκος Αναστασιάδης

Ισχυρή εντολή στις εκλογές της Κυριακής στην Κύπρο ζητά ο Νίκος Αναστασιάδης

Η οικονομία και οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό βρίσκονται στο επίκεντρο της εκλογικής διαμάχης.

Την ψήφο των πολιτών και μια ισχυρή εντολή, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη του όγδοου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητά ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη και τελευταία προεδρική θητεία.

Σε τηλεοπτικό μήνυμα του ο κ. Αναστασιάδης χαρακτηρίζει την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής ως «ιδιαίτερα κρίσιμη» και σημειώνει ότι «η ψήφος των πολιτών θα καθορίσει το μέλλον όλων των Κυπρίων».

Απευθυνόμενος όχι μόνο σε όσους τον ψήφισαν την περασμένη Κυριακή, αλλά και σε όσους έκαναν άλλες επιλογές ή και δεν προσήλθαν στις κάλπες, ο κ. Αναστασιάδης τονίζει: «Το διακύβευμα δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο: Από την απόφαση σας θα κριθεί, εάν θα επιστρέψουμε στις δογματικές πολιτικές, που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ή εάν θα συνεχίσουμε με σταθερότητα την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Από την απόφαση σας θα εξαρτηθεί εάν θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης, που δημιουργεί ευκαιρίες για όλους ή θα πάμε πάλι στην εποχή των ελλειμμάτων και του υπέρογκου δημόσιου χρέους».

Επίσης, ο Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει ότι «η μόνη επιλογή είναι να συνεχίσουμε την ίδια συνετή και υπεύθυνη πολιτική», η οποία «…γνωρίζει τις προσδοκίες του κυπριακού ελληνισμού σε σχέση με το Κυπριακό, έφερε στο επίκεντρο την κατάργηση των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και της αποχώρησης του κατοχικού στρατού και δημιουργεί πραγματικές προοπτικές για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας».

Διαβεβαιώνει δε ότι αν επανεκλεγεί «θα εργασθεί με όλες του τις δυνάμεις για την ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συνεργασία, που θα οδηγήσει ακόμα πιο γρήγορα στους κοινούς μας στόχους».

Στον αντίποδα, το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου, Σταύρου Μαλά, φέρνει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο προσκήνιο και καλεί με ανακοίνωσή του, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, «να απαντήσει γιατί ο απερχόμενος Πρόεδρος, ενώ γνώριζε μετά το Κρανς Μοντανά για την πρόθεση του κ. Ακιντζί να αποσύρει το χάρτη δεν προέβη σε καμιά ουσιαστική ενέργεια για να το αποτρέψει». Ο κ. Χριστοδουλίδης , ο οποίος ρωτήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την δήλωση, περιορίστηκε στο «ουδέν σχόλιον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ