Ισραήλ: «Ψήνεται» καθαίρεση του Νετανιάχου, εν μέσω του πολέμου στη Γάζα

Ισραήλ: «Ψήνεται» καθαίρεση του Νετανιάχου, εν μέσω του πολέμου στη Γάζα
epa05184682 Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the weekly cabinet meeting in Jerusalem, 28 February 2016. EPA/RONEN ZVULUN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με στόχο τη δημιουργία νέας κυβέρνησης με το συνδυασμό διαφορετικών κομμάτων.

Για κινήσεις εντός των κομμάτων της αντιπολίτευσης του Ισραήλ προκειμένου να απομακρυνθεί ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία της χώρας εν μέσω του πολέμου στη Γάζα κάνει λόγο την Τρίτη δημοσίευμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ, Kan News.

Σύμφωνα με αυτό, ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, ο πρόεδρος της Yisrael Beytenu Αβίγκντορ Λίμπερμαν και ο πρόεδρος της Νέας Ελπίδας Γκίντεον Σάαρ πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνάντηση στις 29 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητήσουν τη δημιουργία εναλλακτικής κυβέρνησης και την απομάκρυνση του Μπενιαμίν Νετανιάχου από το αξίωμά του.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος που υποστηρίζουν πως η η αντιπολίτευση σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειές της για την ανατροπή της κυβέρνησης και τη δημιουργία νέας κυβέρνησης με το συνδυασμό διαφορετικών κομμάτων.

Οι πηγές ανέφεραν περαιτέρω λεπτομερώς ότι οι τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης θα ήθελαν να δουν τον Ισραηλινό υπουργό χωρίς χαρτοφυλάκιο Μπένι Γκαντζ να συμμετέχει στο νέο συνασπισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: