Ισχυρές επιδόσεις ανάπτυξης και κερδοφορίας για τo efood

Ισχυρές επιδόσεις ανάπτυξης και κερδοφορίας για τo efood
Η εταιρεία παρήγαγε πέρυσι τζίρο 15.479 ευρώ την ώρα και κέρδη 3.640 ευρώ την ώρα.

Χρυσοτόκος όρνιθα για τη Γερμανική Delivery Hero αποδείχθηκε για μια ακόμη χρονιά η ελληνική θυγατρική της Online Delivery (efood) που θα διανείμει μέρισμα 22 εκατ. ευρώ στον Γερμανικό όμιλο.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε η Online Delivery, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας που ιδρύθηκε το 2013 και συμπληρώνει εφέτος δέκα χρόνια παρουσίας στην αγορά, συνέχισε για μια ακόμη χρονιά να αυξάνεται, όπως και τα κέρδη της, επιβεβαιώνοντας ότι οι καταναλωτές συνεχίζουν να προτιμούν τις online παραδόσεις φαγητού, αλλά και ειδών σούπερ μάρκετ.

Πέρυσι ο κύκλος εργασιών του efood ξεπέρασε τα 135,6 εκατ. ευρώ έναντι 112,8 εκατ. ευρώ το 2021. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από την αύξηση των παραγγελιών μέσω της πλατφόρμας efood, με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων από προμήθειες (11 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2021). Επίσης ο τζίρος αυξήθηκε και λόγω της χρήσης των υπηρεσιών προώθησης των συνεργαζόμενων καταστημάτων στην πλατφόρμα, όπως premium placement, προτεινόμενα πιάτα, κ.ά. (7,6 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2021).

Αποτέλεσμα τα EBITDA να ξεπεράσουν τα 36,77 εκατ. ευρώ από 28,878 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ τόκων και φόρων τα 35,67 εκατ. ευρώ από 27,69 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη να υπερβούν τα 31,89 εκατ. ευρώ από 23,245 εκατ. ευρώ που ήταν το 2021 ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν στα 34,773 εκατ. ευρώ από 40,8 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η Online Delivery (efood) παρήγαγε πέρυσι τζίρο 15.479 ευρώ την ώρα και κέρδη 3.640 ευρώ την ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμως εκτός από την αύξηση των παραγγελιών από τους καταναλωτές και του αριθμού των συνεργαζόμενων καταστημάτων τα έσοδα από προμήθειες ξεπέρασαν πέρυσι τα 88,2 εκατ. ευρώ από 77,15 εκατ. ευρώ το 2021, τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών marketing από 24,4 εκατ. ευρώ που ήταν το 2021 ανήλθαν στα 32 εκατ. ευρώ πέρυσι, η παροχή υπηρεσιών σε συνδεδεμένες οντότητες ανήλθαν στα 3,8 εκατ. ευρώ από 1,6 εκατ. ευρώ και οι λοιπές υπηρεσίες στα 11,55 εκατ. ευρώ από 9,56 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, δυνάμει της από 30 Ιουνίου του 2020 ισχύουσας σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη για παραγγελιοληψία προϊόντων σούπερ μάρκετ αντί προμήθειας εκδόθηκε εγγυητική επιστολή 1 εκατ. ευρώ με ρήτρα καλής πληρωμής υπέρ της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης λήγουσα την 8η Αυγούστου του 2023. Εγγυητική επιστολή καλής πληρωμής εκδόθηκε και υπέρ του πελάτη Premier Capital Hellas (Mc Donald’s) ποσού 200.000 ευρώ.

Επιπλέον από τον Οκτώβριο του 2022 ξεκίνησε τη λειτουργία της η συνδεδεμένηεταιρεία Delivery HeroPayments Μονοπρόσωπη ΑΕ – Ίδρυμα Πληρωμών που αδειοδοτήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος για την αποδοχή, εκκαθάριση και εκτέλεση πράξεων πληρωμών που αφορούν στις ηλεκτρονικές πληρωμές για την εξόφληση παραγγελιών προϊόντων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της εταιρείας.

Σε επίπεδο κερδοφορίας καταγράφηκε μια αύξηση κατά 27% του EBITDA, η οποία αντανακλά:

–       Την αύξηση στα έσοδα από τις υπηρεσίες που παρέχουμε στα καταστήματα (vendors).

–       Στην αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών μας από τα καταστήματα (vendors).

Τέλος, στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2022, έχει αποτυπωθεί και η ολοκλήρωση της εξαγοράς των εταιρειών etable και delivery.gr του Ομίλου Μούχαλη (στα πλαίσια ευρύτερης εξαγοράς και άλλων δύο εταιριών, των INKAT και AΛΦΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ, από τον Όμιλο της Delivery Hero), η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, καθώς και -βάσει του σχετικού σχεδιασμού- η απορρόφηση της μιας εξ αυτών, του delivery.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά αποτυπώνεται η ύπαρξη δανειακών υποχρεώσεων 7 εκατ. ευρώ. Αυτές αφορούν ανάληψη εγγυήσεων για υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις των εταιριών του Ομίλου Μούχαλη που εξαγοράστηκαν, προς αντικατάσταση των παλιών εγγυητών.  Η εταιρεία έχει μηδενικές δανειακές υποχρεώσεις και αυξημένη ρευστότητα. 

 Διαβάστε ακόμη:

eTalks podcast: Βάζοντας το προϊόν στην «καρδιά» της επιχειρηματικής στρατηγικής

eTalks podcast: Πώς η διαχείριση των data μπορεί να κάνει πιο «έξυπνη» την εταιρεία μου