Ισχυρές επιδόσεις για την Delivery Hero στην Ελλάδα με ναυαρχίδα το efood

Ισχυρές επιδόσεις για την Delivery Hero στην Ελλάδα με ναυαρχίδα το efood
Åñãáæüìåíïé óôçí åôáéñåßá efood ðñáãìáôïðïéïýí óôÜóç åñãáóßáò êáé ìïôïðïñåßá óôï êÝíôñï ôçò ÁèÞíáò, ÐáñáóêåõÞ 17 Éïõíßïõ 2022. ÓõãêåêñéìÝíá, ç çëåêôñïíéêÞ ðëáôöüñìá ðáñáããåëéþí ôçò åôáéñåßáò äåí èá ëåéôïõñãåß áðü ôéò 12 ôï ìåóçìÝñé ìÝ÷ñé ôéò 4 ôï áðüãåõìá. Ïé åñãáæüìåíïé æçôïýí: íá áíáêáëÝóåé ç åôáéñåßá ôçí áðüöáóç ãéá êáôÜñãçóç ôïõ äéêáéþìáôïò ôùí äéáíïìÝùí íá ïñßæïõí ôï ðñüãñáììÜ ôïõò, íá åðáíÝëèïõí ïé ðñïóëÞøåéò ìéóèùôþí ìå ðëÞñç åñãáóéáêÜ êáé áóöáëéóôéêÜ äéêáéþìáôá ìå ðáñÜëëçëç äéáêïðÞ íÝùí óõìâÜóåùí freelancers, íá äïèåß äéêáßùìá óå üóïõò åñãáæïìÝíïõò ìå 4ùñç áðáó÷üëçóç ôï åðéèõìïýí, íá ôñïðïðïéÞóïõí ôç óýìâáóÞ ôïõò ìå ðëÞñïõò áðáó÷üëçóçò êáé íá äßíåôáé äßêáéç áðïæçìßùóç êáõóßìùí óýìöùíá ìå ôá ðñáãìáôéêÜ ÷éëéüìåôñá, áíåîÜñôçôá áðü ïðïéáäÞðïôå áîéïëüãçóç. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ
Τα 113 εκατ. ευρώ άγγιξε ο τζίρος της efood το 2021 - Οι επιδόσεις υφιστάμενων και ...νέων δραστηριοτήτων.

Παρά τις προκλήσεις στο οικονομικό περιβάλλον η Delivery Hero ισχυροποιεί τη θέση στην Ελλάδα όπως επιβεβαιώνουν οι επιδόσεις της Online Delivery, που λειτουργεί την πλατφόρμα efood, ενώ τις θετικές προοπτικές της προοιωνίζονται οι αναπτυσσόμενες δραστηριότητες των επιχειρήσεων του ομίλου Μούχαλη που απέκτησε τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, με βάση τα αποτελέσματα της Online Delivery για το 2021, που ανακοινώθηκαν χθες, τα κέρδη EBITDA της εταιρείας ανήλθαν σε 28,9 εκατ. ευρώ από 31,8 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση και τα κέρδη προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε 27,7 εκατ. ευρώ από 31,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Η μικρή κάμψη οφείλεται σε αύξηση εξόδων για αμοιβές delivery και διαφήμιση. Η εταιρεία πέτυχε αύξηση κύκλου εργασιών πάνω από 48 εκατ. ευρώ το 2021, στα 112,8 εκατ. ευρώ, με έσοδα από προμήθεια αυξημένα κατά 31 εκατ. ευρώ, ήτοι 77,15 εκατ. ευρώ από 46,14 εκατ. ευρώ το 2020. Σημαντική ανάπτυξη σημείωσαν και τα έσοδα από συμπληρωματικές υπηρεσίες προώθησης που χρεώνονται από την εταιρεία στα εστιατόρια, τα οποία ανήλθαν σε 24,4 εκατ. ευρώ από 13,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η εταιρεία ενίσχυσε το δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων της σε 19 χιλ. από 13 χιλ. ένα χρόνο πριν και συνεχίζει να προσθέτει συνεργασίες σε μια περίοδο που το αποτύπωμα των δραστηριοτήτων του ομίλου ενισχύεται στην τοπική αγορά.

Σημειώνεται ότι εκτός του efood σταθερά αναπτυσσόμενη είναι η η δραστηριότητα του efood market (Dmart Greece), που συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ενώ η Online Delivery ολοκλήρωσε φέτος το καλοκαίρι την απόκτηση και των πλατφορμών Delivery.gr και E-table.gr στο πλαίσιο ευρύτερης συναλλαγής της Delivery Hero με τον όμιλο Μούχαλη. Στο πλαίσιο αυτής της συναλλαγής την 1.7.2022 η Μούχαλης Α.Ε μεταβίβασε επίσης στο 100% τους κλάδους καφέ και παγωτού καθώς και τις θυγατρικές εταιρείες Άλφα Διανομές και Ινκατ. Η τελευταία αναπτύσσει το δίκτυο καταστημάτων και περιπτέρων Kiosky’s και πέρυσι πέτυχε αύξηση τζίρου 2,52%, στα 56,3 εκατ. ευρώ, χάρη στην ενίσχυση του δικτύου της στα 81 καταστήματα από 65 το 2020. Για το 2022 οι προοπτικές είναι θετικές και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της μέσης αξίας πωλήσεων ανά σημείο, στην ανάπτυξη νέων καταστημάτων τύπου Kiosky’s One stop All και στην ανάπτυξη των hubs για την εξυπηρέτηση παραγγελιών των καταναλωτών στη δραστηριότητα του e- commerce.

Ενδεικτικές είναι επίσης οι συνολικές επιδόσεις του ομίλου Μούχαλη το 2021, χρονιά κατά την οποία εμφάνισε σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας, παρά τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην δραστηριότητα του e-commerce, οι οποίες είχαν επίπτωση στα ίδια κεφάλαια. Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 21 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου, σε σχέση με το 2020 και διαμορφώθηκε σε 349,2 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 13,9% και τα αποτελέσματα μετά φόρων του ομίλου εμφανίζονται μειωμένα κατά 2,1 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω της έντονης δραστηριοποίησης στο e-commerce και της μείωσης φόρων από το αποτέλεσμα αυτής, όπως αναφέρει η εταιρεία στον ισολογισμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ