Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Μάριο Ντράγκι

Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Μάριο Ντράγκι
epa07455264 European Central Bank President Mario Draghi arrives for the European Council Summit in Brussels, Belgium, 22 March 2019. European Union leaders on 21 March agreed to extend Brexit until 22 May 2019 if British MPs will approve Brexit agreement next week. If British Prime Minister May will lose the vote on Brexit deal for the third time, the delay will be until 12 April. EPA/JULIEN WARNAND / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κίνηση έρχεται μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε την περασμένη εβδομάδα. Προηγήθηκε η απόφαση του Ματέο Ρέντσι να αποσύρει το κόμμα του Italia Viva από τον κυβερνώντα συνασπισμό.

Ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλλα έδωσε εντολή στον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, δήλωσε αξιωματούχος την Τετάρτη και μεταδίδει το Reuters.

Ο Ντράγκι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΕΚΤ μεταξύ 2011 και 2019, αναμένεται να κάνει επίσημη ανακοίνωση αργότερα σήμερα.

Η κίνηση έρχεται μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε την περασμένη εβδομάδα. Προηγήθηκε η απόφαση του Ματέο Ρέντσι να αποσύρει το κόμμα του Italia Viva από τον κυβερνώντα συνασπισμό.

Ο Ντράγκι θα πρέπει τώρα να προχωρήσει σε συνομιλίες με τα πολιτικά κόμματα για να προσπαθήσει και να συγκεντρώσει υποστήριξη στο κοινοβούλιο για μια κυβέρνηση που θα είναι επιφορτισμένη με τον χειρισμό και του κορωνοϊού και των οικονομικών κρίσεων που πλήττουν την Ιταλία.