JP Morgan: Ράλι των κρυπτονομισμάτων τον Φεβρουάριο – Οι 3 παράγοντες που κρίνουν τη συνέχεια

JP Morgan: Ράλι των κρυπτονομισμάτων τον Φεβρουάριο – Οι 3 παράγοντες που κρίνουν τη συνέχεια
Cryptocurrency digital currency exchange, illustration (Photo by RICHARD JONES/SCIENCE PHOTO LIBR / RJX / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Εν αναμονή τριών βασικών καταλυτικών παραγόντων κρυπτογράφησης τους επόμενους μήνες.

Οι ιδιώτες επενδυτές ήταν πιθανότατα υπεύθυνοι για το ισχυρό ράλι της αγοράς των κρυπτονομισμάτων τον Φεβρουάριο, ανέφερε η JPMorgan σε έκθεση της την Πέμπτη, την ώρα που το bitcoin σημειώνει άνοδο 30% μέσα στον τελευταίο μήνα.

Η αναβίωση της «παρόρμησης της λιανικής πώλησης» γίνεται εν αναμονή τριών βασικών καταλυτικών παραγόντων κρυπτογράφησης τους επόμενους μήνες: «το γεγονός του μισού bitcoin, η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του δικτύου Ethereum και η προοπτική έγκρισης των spot ether ETFs από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) τον Μάιο», σημειώνεται σε έκθεση της αμερικανικής τράπεζας, με επικεφαλής συντάκτη τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου.

Η JPMorgan αναφέρει ότι οι δύο πρώτοι από αυτούς τους καταλύτες έχουν τιμολογηθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ η τράπεζα βλέπει μόνο 50% πιθανότητα για τον τρίτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η ώθηση μπορεί να φανεί στις αθροιστικές ροές bitcoin, οι οποίες είδαν μεγαλύτερες ροές από μικρότερα πορτοφόλια, κάτι που αποτελεί υποκατάστατο για τη συμμετοχή των μικροεπενδυτών, αναφέρει η έκθεση.

Η τράπεζα σημειώνει ότι οι πλατφόρμες που επικεντρώνονται στη λιανική αγορά, όπως η Block η PayPal και η Robinhood, είδαν όλες αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας και των ροών των επενδυτών το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Το ανταλλακτήριο Coinbase είδε επίσης αύξηση της δραστηριότητας συναλλαγών των μικροεπενδυτών την ίδια περίοδο.

Το μερίδιο των token τεχνητής νοημοσύνης (AI) και των memes στη συνολική αγορά κρυπτογράφησης ανέκαμψε και πάλι τον Φεβρουάριο, μια περαιτέρω ένδειξη αυξημένης δραστηριότητας λιανικής, ανέφερε η τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: