JTI Hellas: «Ο καταναλωτής είναι η πυξίδα μας»

JTI Hellas: «Ο καταναλωτής είναι η πυξίδα μας»
Η νέα μας επένδυση στην Ελλάδα σχετίζεται με τον παγκόσμιο σχεδιασμό της JTI για δυναμική είσοδο στα προϊόντα μειωμένου κινδύνου, καθώς και την ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των θερμαινόμενων προϊόντων καπνού. Με ισχυρή επενδυτική παρουσία στην αγορά επαναβεβαιώνουμε την πρόθεσή μας να ενισχύσουμε περαιτέρω το αποτύπωμά μας στην Ελλάδα. 

Lili Zigoslu – General Manager

Στη σύγχρονη, γεμάτη προκλήσεις εποχή, όπου η εξέλιξη της Τεχνολογίας συναντά τις συνειδητές επιλογές των ενήλικων καταναλωτών, η JTI αναζητεί νέες ευκαιρίες, πέραν των παραδοσιακών προϊόντων καπνού. Εντείνοντας την προσήλωσή μας στη ζήτηση των καταναλωτών και την καινοτομία, ανταποκρινόμαστε στις νέες τάσεις της αγοράς, πραγματοποιώντας ένα νέο επενδυτικό «άλμα» με την είσοδό μας στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού. Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος της παγκόσμιας επένδυσης της JTI, ύψους που αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ στα προϊόντα μειωμένου κινδύνου τα επόμενα τρία χρόνια, μια επένδυση στο πνεύμα της προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον για την εταιρεία και τους ανθρώπους μας, αλλά και για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Οικονομία.

Τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου αποτελούν για την JTI μια νέα δυναμική και γεμάτη προκλήσεις κατηγορία στο χαρτοφυλάκιο των βιώσιμων πρακτικών της, ενώ η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα συμβατικά προϊόντα καπνού της.

Αναγνωρίζοντας την αξία της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, προσφέρουμε στον ενήλικο καταναλωτή το δικό μας προϊόν θερμαινόμενου καπνού, το Ploom, ένα σύγχρονο, καινοτόμο προϊόν που ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής, με στόχο να δημιουργήσουμε περισσότερες στιγμές ικανοποίησης για τους καταναλωτές μας. Πρόσφατα, σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσιάσαμε το νέο μας προϊόν στην Ελλάδα, μια από τις πρώτες αγορές στην Ευρώπη που το υποδέχτηκε. Το Ploom είναι ένα υψηλής ποιότητας αισθητικά όμορφο προϊόν που ενσωματώνει ιαπωνική τεχνολογία αιχμής, για τη δημιουργία ατμού με χαρακτηριστική γεύση καπνού χωρίς καπνό, οσμή καπνού ή στάχτη.

Η νέα μας επένδυση στην Ελλάδα σχετίζεται με δύο παραμέτρους: Τον παγκόσμιο σχεδιασμό της JTI για την εστίαση και τη δυναμική είσοδο στα προϊόντα μειωμένου κινδύνου, καθώς και την ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των θερμαινόμενων προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, η οποία συνδυάζεται με την ήδη ισχυρή επενδυτική μας παρουσία στην αγορά.

Παρότι εισερχόμαστε αργά σε αυτή την αγορά, πρόθεσή μας είναι να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο στην κατηγορία, προσφέροντας το Ploom, για όσους θέλουν ένα προϊόν που να ξεχωρίζει. Επαναβεβαιώνουμε την πρόθεσή μας να ενισχύσουμε περαιτέρω το αποτύπωμα της εταιρείας μας στην Ελλάδα, να ενισχύσουμε τη συμβολή μας στα δημόσια έσοδα καθώς και στην απασχόληση, με τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Η δέσμευσή μας για τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου ενισχύει τις προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε στιγμές ικανοποίησης για τους ενήλικες καταναλωτές, τους καπνοπαραγωγούς, τους προμηθευτές, τους εμπορικούς εταίρους και, φυσικά, τους εργαζομένους μας. Θα ήθελα επίσης να τονίσω τη σημασία της υποστήριξης της ευημερίας των Ελλήνων καπνοκαλλιεργητών, από τους οποίους η JTI αγόρασε φέτος το 1/3 της σοδειάς καπνού.

Σε αυτή την εκτεταμένη αλυσίδα αξίας, συνεχίζουμε να φροντίζουμε για το περιβάλλον, μειώνοντας τις εκπομπές, προστατεύοντας το νερό, ελαχιστοποιώντας τα απόβλητα, σύμφωνα με την παγκόσμια δέσμευσή μας να είμαστε ουδέτεροι ως προς τον άνθρακα στις δραστηριότητες της JTI έως το 2030 και net-zero έως το 2050.

Για εμάς στην JTI, η κατεύθυνση και προοπτική μας καθορίζεται από τον σεβασμό προς τον καταναλωτή και τη συνεχή αναζήτηση νέων ευκαιριών που συμβαδίζουν με τις σύγχρονες προκλήσεις. Η επένδυσή μας στην κατηγορία των προϊόντων μειωμένου κινδύνου αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο μέλλον, προωθώντας παράλληλα την καινοτομία, ενισχύοντας περαιτέρω την Οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες και προστατεύοντας το Περιβάλλον.

*Το άρθρο συμπεριλαμβάνεται στο CEO Initiative Book 2023