Καφές στο γραφείο: Γιατί είναι η λύση στην προσέλκυση ταλέντων

Καφές στο γραφείο: Γιατί είναι η λύση στην προσέλκυση ταλέντων
Tο αρωματικό μονοπάτι του premium καφέ μπορεί κάλλιστα να είναι ο καταλυτικός παράγοντας που θα προσελκύσει τα ταλέντα πίσω στο γραφείο.

Στη σφαίρα του εταιρικού κόσμου, η προσέλκυση και η διατήρηση των καλύτερων και πιο λαμπρών ταλέντων είναι ένας γρίφος που, για να λυθεί, απαιτεί περισσότερα από έναν ανταγωνιστικό μισθό και ένα ευέλικτο ωράριο εργασίας. Καθώς οι επιχειρήσεις πλοηγούνται στο μεταβαλλόμενο τοπίο των εργασιακών προτιμήσεων μετά την πανδημία, ο στρατηγικός σχεδιασμός του χώρου εργασίας θα μπορούσε να αναδειχθεί σε μαγνήτη ταλέντων.

Η νέα εποχή στο γραφείο

Το γραφείο δεν είναι πλέον ένα μέρος που χρησιμεύει απλά για την ολοκλήρωση της δουλειάς. Οι σημερινοί εργαζόμενοι αναζητούν ένα περιβάλλον που ενισχύει τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα αλλά παρέχει και μια αίσθηση ευημερίας. Για να ανταποκριθούν σε αυτές τις εξελισσόμενες προσδοκίες, οι οργανισμοί επανασχεδιάζουν πυρετωδώς τις επαγγελματικές στέγες τους με σκοπό να δημιουργήσουν έναν χώρο που όχι μόνο ευθυγραμμίζεται με την ταυτότητα του brand τους, αλλά καλύπτει και τις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις του εργατικού δυναμικού τους.

Στην προσπάθεια να προσελκύσουν και να διατηρήσουν κορυφαία ταλέντα, οι επιχειρήσεις ανακαλύπτουν ότι ο δρόμος προς τις καρδιές των εργαζομένων μπορεί να περάσει μέσα από την…κούπα του καφέ τους. Γι’αυτό και οι επαγγελματικές μηχανές καφέ της Nespresso Professional, γνωστές για τον κομψό σχεδιασμό και την απαράμιλλη τεχνολογία τους, έχουν γίνει πολύτιμος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια.

Γιατί Nespresso Professional;

Η Nespresso Professional προσφέρει μια σειρά από κάψουλες και γεύσεις που μεταμορφώνουν την καθημερινή τελετουργία του καφέ σε μια εκλεπτυσμένη και απολαυστική εμπειρία. Από πλούσιους, πικάντικους  και δυνατούς espresso Μοναδικής Προέλευσης (Single Origins), μέχρι ένα δροσιστικό κρύο latte με την ισορροπημένη γλυκύτητα του Caffé Nocciola με άρωμα φουντουκιού, οι premium μηχανές της Nespresso Professional, καλύπτουν και τις πιο απαιτητικές προτιμήσεις κάθε ουρανίσκου, παρέχοντας μια πινελιά πολυτέλειας σε κάθε γουλιά.

Το δελεαστικό άρωμα του καφέ διεγείρει ευχάριστα τις αισθήσεις, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα στην οποία οι εργαζόμενοι ανυπομονούν να εισέλθουν καθημερινά.

Παράλληλα, ο εύχρηστος σχεδιασμός των μηχανών καφέ της Nespresso Professional μπορεί να ενσωματωθεί άψογα στο σύγχρονο περιβάλλον κάθε γραφείου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επαγγελματική μηχανή Zenius, μια από τις δημοφιλέστερες μηχανές της εταιρείας, η οποία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Η Zenius είναι εύχρηστη, ιδανική για αίθουσες συσκέψεων, χώρους υποδοχής, αίθουσες γραφείων, κουζίνες, catering, αίθουσες ξενοδοχείων, χώρους σεμιναρίων, ενώ μπορεί να παρασκευάσει Ristretto, Espresso, Lungo, Americano ή απλά ζεστό νερό για τσάι. Παράλληλα, σε συνδυασμό με το Aeroccino, παρασκευάζει συνταγές με γάλα είτε για ζεστά είτε για κρύα ροφήματα, όπως Cappuccino, Latte Macchiato και Freddo Cappuccino με το πάτημα ενός κουμπιού!

Επιπλέον, η στρατηγική τοποθέτηση των μηχανών της Nespresso Professional σε κοινόχρηστους χώρους ενισχύει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων, προάγοντας την αίσθηση της συντροφικότητας και τη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να περάσουν αβίαστα από την παραγωγική συγκέντρωση σε χαλαρές συζητήσεις που καταλήγουν σε καταιγισμό ιδεών, απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι από τον αγαπημένο τους καφέ Nespresso Professional.

Ποιότητα και συνέπεια

Η Nespresso Professional είναι εδώ και πολλά χρόνια συνώνυμη με την ασυμβίβαστη ποιότητα. Επενδύοντας σε αυτό το επίπεδο αριστείας στο χώρο εργασίας, οι εργοδότες δίνουν μια ισχυρή υπόσχεση στους ανθρώπους τους: να τους παρέχουν το καλύτερο κάθε στιγμή της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, ο υψηλής ποιότητας καφές γίνεται σύμβολο της αφοσίωσης και της δέσμευσης στο well-being και την ευημερία των εργαζομένων.

Καθώς οι εταιρείες «αγκαλιάζουν» τη νέα ημέρα στην εργασία, το αρωματικό μονοπάτι του premium καφέ μπορεί κάλλιστα να είναι ο καταλυτικός παράγοντας που θα προσελκύσει τα ταλέντα πίσω στο γραφείο. Γι’αυτό και οι επαγγελματικές μηχανές καφέ της Nespresso Professional αναδεικνύονται σε κάτι περισσότερο από ένα απλό προνόμιο πολυτέλειας για τους οργανισμούς: χρησιμεύουν ως απτή έκφραση μιας κουλτούρας και ενός περιβάλλοντος όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι εκτιμώνται, εμπνέονται και δημιουργούν δεσμούς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: