«Καίει» τον Sam Bankman-Fried κατάθεση πρώην δικηγόρου της FTX

«Καίει» τον Sam Bankman-Fried κατάθεση πρώην δικηγόρου της FTX
epa10770177 FTX founder Sam Bankman-Fried passes through a security checkpoint as he arrives at federal court for a bail hearing in New York, New York, USA, 26 July 2023. Bankman-Fried is facing federal charges over the collapse of his FTX cryptocurrency exchange. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα δεδομένα στη δίκη του πρώην «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων».

Ο πρώην κορυφαίος δικηγόρος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX κατέθεσε την Πέμπτη ότι ο ιδρυτής του Sam Bankman-Fried του ζήτησε να βρει «νομικές δικαιολογίες” για τους λόγους για τους οποίους έλειπαν 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια πελατών τέσσερις ημέρες πριν η εταιρεία κηρύξει πτώχευση.

Ο Can Sun, πρώην γενικός δικηγόρος της FTX, κατέθεσε στη δίκη για απάτη του Bankman-Fried ότι η εταιρεία στις 7 Νοεμβρίου 2022 ζήτησε από την Apollo Asset Management κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για να καλύψει ένα κύμα αναλήψεων πελατών.

Αφού η Apollo ζήτησε τις οικονομικές καταστάσεις της FTX, κατέθεσε ο Sun, είτε ο Bankman-Fried είτε άλλο στέλεχος του έστειλε ένα λογιστικό φύλλο που έδειχνε ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων υπολείπονταν δισεκατομμύρια δολάρια για να μπορέσει να ικανοποιήσει τις αναλήψεις πελατών και ότι χρωστούσε επίσης δισεκατομμύρια δολάρια από το hedge fund Alameda Research του Bankman-Fried.

«Σοκαρίστηκα», δήλωσε ο Sun, ο οποίος κατέθεσε στο πλαίσιο συμφωνίας μη άσκησης δίωξης κατά την τρίτη εβδομάδα της δίκης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Sun είπε στους ενόρκους ότι αφού η FTX μοιράστηκε το λογιστικό φύλλο με την Apollo, ο Bankman-Fried τον τράβηξε στην άκρη στο πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων στις Μπαχάμες, όπου ζούσε ο 31χρονος πρώην δισεκατομμυριούχος και του είπε ότι η Apollo είχε ζητήσει νομική αιτιολόγηση για τα κεφάλαια που έλειπαν.

«Μου ζήτησε να βρω νομικές δικαιολογίες», κατέθεσε ο Sun. «Ουσιαστικά επιβεβαίωσε την υποψία, που μου είχε δημιουργηθεί όλη την ημέρα, ότι η FTX δεν είχε τα κεφάλαια για να ικανοποιήσει τις αναλήψεις των πελατών και ότι αυτά είχαν υπεξαιρεθεί από την Alameda».

Ο Sun δήλωσε ότι είπε στον Bankman-Fried αργότερα εκείνη την ημέρα ότι δεν μπορούσε να εντοπίσει καμία νομική δικαιολογία.

Υπενθυμίζεται ότι η FTX κήρυξε πτώχευση στις 11 Νοεμβρίου 2022.

Η κατάθεση του Sun θα μπορούσε να περιπλέξει την υπεράσπιση του Bankman-Fried ότι είχε καλή πίστη ότι η χρήση των κεφαλαίων των πελατών της FTX από την Alameda ήταν κατάλληλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: