Καϊλή για αποφυλάκιση: Θέλω απλώς να μείνω στο σπίτι με την κόρη μου

Καϊλή για αποφυλάκιση: Θέλω απλώς να μείνω στο σπίτι με την κόρη μου
«Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή» δήλωσε στη La Repubblica

Θέμα ημερών ή ακόμη και ωρών θεωρείται η αποφύλακιση της Εύας Καϊλή. Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της, στις Βρυξέλλες, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς κρίθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους για το σκάνδαλο Qatargate.

Οπως μεταδίδει το ertnews.gr, για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερις και πλέον μήνες, που βρίσκεται στη φυλακή, η Εύα Καϊλή είναι χαρούμενη. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, όταν η κατηγορούμενη για το σκάνδαλο έμαθε ότι αποφυλακίζεται, το πρώτο πράγμα που σκέφθηκε ήταν ότι θα δει ξανά το παιδί της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να μείνω στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα την έχω δει μόνο δύο φορές το μήνα” τόνισε η Εύα Καϊλή στην εφημερίδα La Repubblica. “Θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου” πρόσθεσε η 44χρονη, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του πολύκροτου σκανδάλου χρηματισμού.

Η υπό όρους αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή είχε ιδιαίτερη τεχνική δυσκολία αφού «είναι αδύνατον να βρεθεί υπό περιορισμό στο ίδιο σπίτι με τον συγκατηγορούμενο σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι», τόνισε ο Νίκος Κορογιαννάκης, δικηγόρος που ζει κι εργάζεται στις Βρυξέλλες. «Έπρεπε ήδη το θέμα αυτό να έχει διευθετηθεί από τη βελγική δικαιοσύνη», τόνισε ο δικηγόρος απαντώντας στο ερώτημα για το πότε και το πού θα μεταφερθεί σε κατ οίκον περιορισμό η κυρία Καϊλή.

Σημειώνεται ότι θα διαμένει σε σπίτι διαφορετικό από αυτό του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ από το δικό της. Τόσο ο Τζόρτζι, όσο και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως επικεφαλής του δικτύου δωροδοκίας, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τους Βέλγους ανακριτές, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με ηλεκτρονική παρακολούθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: