Κακοκαιρία Μήδεια: Χωρίς ηλεκτρικό τα Ζαγοροχώρια

Κακοκαιρία Μήδεια: Χωρίς ηλεκτρικό τα Ζαγοροχώρια
Χιονισμένα δέντρα στη Φθιώτιδα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν από την κακοκαιρία «Λέανδρος» στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η κακοκαιρία Λέανδρος βρίσκεται στη δεύτερη φάση της σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Ευρυτανία, την Δυτική Φθιώτιδα, τη Βόρειο Εύβοια αλλά και τη Φωκίδα. 0Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα στο εθνικό οδικό δίκτυο ιδιαίτερα στη ΠΑΘΕ Αθηνών-Θεσσαλονίκης ενώ δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό σταθμευμένα σε κρίσιμα σημεία του δικτύου αναμένοντας την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς ηλεκτρικό έχουν μείνει τα Ζαγοροχώρια λόγω προβλημάτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από τις ισχυρές χιονοπτώσεις. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος, το βάρος του χιονιού τσάκισε δένδρα τα οποία έπεσαν πάνω στα καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ μέσα σε αντίξοες συνθήκες εργάζονται από τις 6 το πρωί μέσα στα δάση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Κρύας, η Δημοτική επιχείρηση Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της αναφέρει, πως είναι αναγκασμένη να διακόψει την παροχή νερού στην πόλη για 24 ώρες τουλάχιστον. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ βρίσκονται από το πρωί στην Κρύα και εργάζονται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της βλάβης.

Λόγω σφοδρής χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα. Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης του Καλαμά από το 8ο μέχρι το 11,5 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας.