Καλά νέα από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ: Κανένα θετικό δείγμα από τα τεστ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καλά νέα φέρνουν τα αποτελέσματα από τα πρώτα δείγματα που συλλέχθηκαν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, το πρώτο 48ωρο μετά την άρση των μέτρων.

Καλά νέα φέρνουν τα αποτελέσματα από τα πρώτα δείγματα που συλλέχθηκαν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, το πρώτο 48ωρο μετά την άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό τεστ ανάμεσα στα περίπου 1.000 που πραγματοποιήθηκαν σε κλειστές μονάδες σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη.

Οι έλεγχοι από τις 20 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, ξεκίνησαν, από τη Δευτέρα -πρώτη μέρα της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων- και  θα πραγματοποιούνται καθημερινά για τρεις με έξι μήνες ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας σε όλη την χώρα.

Βασικός στόχος είναι, με τη συλλογή δειγμάτων από συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, να γίνει εντοπισμός κρυφών εστιών κορωνοϊού.

Πού εστιάζουν οι έλεγχοι

Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ, εστιάζουν προς το παρόν στις δομές κλειστών αλλά και ευάλωτων πληθυσμών για τις οποίες διατυπώνεται έντονη ανησυχία από τους ειδικούς μήπως εξελιχθούν σιωπηλά σε εστίες υπερμετάδοσης.

Μέχρι στιγμής, οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ συνέλεξαν δείγματα για την ανίχνευση του κορωνοϊού, από κλειστές δομές σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμενέα :«Είναι τρεις οι πυλώνες: θα γίνονται τεστ σε ευπαθείς ομάδες, σε εργαζόμενους σε δήμους και σε πρόνοια.

Το δεύτερο είναι ότι θέλουμε τις επιδημιολογικές μελέτες για να έχουμε σωστά στοιχεία και να μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για τα επόμενα βήματα και το τρίτο να ενισχύσουμε την ιχνηλάτηση».