«Κάλαντα» 4,6 Ρίχτερ από τον Εγκέλαδο την τελευταία μέρα του 2017

«Κάλαντα» 4,6 Ρίχτερ από τον Εγκέλαδο την τελευταία μέρα του 2017
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον θαλάσσιο χώρο 33 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα.

Μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 06:02 σε απόσταση 86 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου, προστίθεται στην ανακοίνωση. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για ζημιές.

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο σεισμός είχε επίκεντρο την παραλία της Δομβραίνας, στον Κορινθιακό Κόλπο και ήταν σχεδόν επιφανειακός, με αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική. Ο κ. Λέκκας είπε ότι η περιοχή αυτή, που είναι κοντά στις Αλκυονίδες «έχει βεβαρημένο ιστορικό, έχει δώσει αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν και πρέπει να περιμένουμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ο κύριος Σεισμός».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ως και την Καλαμάτα.