Οι κάμερες GroPro «παντρεύτηκαν» τα ΜΙΝΙ

Οι κάμερες GroPro «παντρεύτηκαν» τα ΜΙΝΙ

Ελέγξτε απευθείας από το ταμπλό του αυτοκινήτου τις λήψεις βίντεο και φωτογραφιών.

Η MINI έγινε η πρώτη εταιρία αυτοκινήτων που επιτρέπει στους οδηγούς να χειριστούν τις κάμερες GoPro απευθείας από το ταμπλό των αυτοκινήτων τους.

Xάρη στην εφαρμογή MINI Connected επιτρέπεται ο έλεγχος καμερών GoPro μέσω του λειτουργικού συστήματος ενός ΜΙΝΙ, ενώ η ανταλλαγή σήματος με την κάμερα GoPro διασφαλίζεται μέσω σύνδεσης WLAN.

Έτσι προσφέρεται η δυνατότητα λήψης βίντεο ή φωτογραφιών με κάμερα GoPro τοποθετημένη μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού χωρίς κανένα πρόβλημα για την ασφάλεια οδηγού και επιβατών.

Σαν αποτέλεσμα η κάμερα μπορεί να ελέγχεται ασύρματα ακόμη κι αν είναι τοποθετημένη στον προφυλακτήρα, την οροφή ή σε εξωτερικό καθρέπτη προσφέροντας τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ή βίντεο  τη στιγμή της δράσης και με υψηλές ταχύτητες.

Χάρη στη νέα εφαρμογή, οι λειτουργίες της κάμερας μπορούν να ελέγχονται μέσω της έγχρωμης οθόνης υψηλής ανάλυσης του υπολογιστή ταξιδιού και του MINI Joystick ή του MINI Controller στην κεντρική κονσόλα, κάτι που απαιτεί ελάχιστη διάσπαση της προσοχής από την αγωνιστική πίστα.

Ο οδηγός μπορεί να θέσει σε λειτουργία / σταματήσει την κάμερα αλλά και να ρυθμίσει το πρόγραμμα λήψης από ένα μενού στον υπολογιστή ταξιδιού. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής λήψης βίντεο και φωτογραφίας καθώς και μιας σειράς σκηνών με μικρή ή μεγάλη συχνότητα (σεκάνς).

Διατίθενται επίσης ειδικά προγράμματα για βελτιστοποίηση της ποιότητας της εικόνας σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες όπως τις βραδινές ώρες ή στις στροφές. Επιπλέον, η κάμερα ενεργοποιείται και απενεργοποιείται χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα ΜΙΝΙ, ενώ το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας της κάμερας εμφανίζεται στην οθόνη μαζί με τη ισχύ του σήματος WLAN και την υπόλοιπη διάρκεια εγγραφής.

Όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο, εμφανίζεται μία εικόνα προεπισκόπησης που δείχνει την προοπτική της κάμερας.

Οι ιδιοκτήτες ενός iPhone μπορούν ήδη να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή (συμβατή με MINI Connected) δωρεάν από το Apple App store.

Διαβάστε ακόμη:

Ο νέος «βασιλιάς» των φωτογραφικών μηχανών έχει όνομα: GoPro

Τα πιο απίστευτα βίντεο GoPro που έχετε δει ποτέ σε 1 λεπτό

Κάνοντας σκι μέσα σε μια χιονοστιβάδα παρέα με μια GoPro