Καμμένος: Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι υποσχέθηκε

Καμμένος: Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι υποσχέθηκε

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους της αναφέρθηκε σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού σημείωσε πως: «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ξεκαθάρισε στους δανειστές ότι έχει λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό για αλλαγή της λάθος πολιτικής, ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου υπογράμμισε: « άρχισαν διάφοροι μεμονωμένοι παράγοντες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αντί να υλοποιήσουν αυτήν τη συμφωνία να τη “βομβαρδίζουν”. Η ελληνική κυβέρνηση, αντίθετα, ό,τι υποσχέθηκε το έκανε».

Και προσέθεσε: «Δεν πρόκειται, όμως, να προχωρήσουμε σε κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφωνήσαμε στις 20 του μηνός. Και αυτό που θα ζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός είναι ακριβώς να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους- και εκείνοι αλλά και εμείς- προκειμένου να πάμε στη διαφορετική πολιτική που θα αρχίσει να ασκείται και να δώσει αποτελέσματα από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου».

Κληθείς να σχολιάσει τις επί προσωπικού επιπέδου επιθέσεις εναντίον του ανέφερε: «πρέπει να είναι απολύτως σαφές πως η κυβέρνηση θέλει μία καλή σχέση με τους εταίρους, αλλά εντολές λαμβάνει μόνο από τον ελληνικό λαό. Είμαστε μία χώρα η οποία έχει επαναποκτήσει την εθνική της κυριαρχία. Δεν παίρνουμε γραμμένα νομοσχέδια, τα οποία μεταφράζουμε και φέρνουμε στη Βουλή. Φέρνουμε τα νομοσχέδια τα οποία υποσχεθήκαμε πριν από τις εκλογές στον ελληνικό λαό ότι θα φέρουμε και ανεξάρτητα αν τους αρέσουν ή όχι, τα ψηφίζουμε (…) δεν θα περάσουμε από τον πάγκο του Κοστέλο για να το εγκρίνει ή όχι, όταν ο ελληνικός λαός πεινάει».

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για τους μισθούς των ενστόλων, υποστήριξε: «Από το υπουργείο Άμυνας αφαίρεσα από κωδικό των εξοπλισμών 55 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι για τους εν ενεργεία και ένα άλλο κονδύλι για τους συνταξιούχους. Θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας ισχύος είναι ο άνθρωπος. Τι να τα κάνω τα ακριβά όπλα, όταν πεινούν οι άνθρωποι οι οποίοι χειρίζονται τα όπλα. Γι’ αυτό εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε αυτά τα χρήματα. Περιμένω την απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από το υπουργείο Ναυτιλίας και τα χρήματα θα απελευθερωθούν άμεσα».