Καμμένος: «Ο πρωθυπουργός χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη»

Καμμένος: «Ο πρωθυπουργός χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη»

«Πυρά» της αντιπολίτευσης κατά του πρωθυπουργού με αφορμή την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα όσα είπε από το «βήμα» της ΔΕΘ στα εγκαίνια της έκθεσης.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Τα ψέματα του κ. Σαμαρά τα έχει αντιληφθεί όλος ο ελληνικός λαός, με τις σημερινές του δηλώσεις, μπροστά στην πραγματικότητα της ελληνικής οικογένειας, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο πρωθυπουργός χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη».

To KKE με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του σχολίασε σχετικά: «Η πορεία προς την “ανταγωνιστική, εξωστρεφή και γεωπολιτικά ισχυρή Ελλάδα”, στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι η συνέχιση του ίδιου -χθεσινού και σημερινού- αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης, που οδήγησε στην κρίση και τη λαϊκή χρεοκοπία, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου.
«Ο δρόμος προς την “Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος” ανοίγει με τη σφαγή διαρκείας των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού και συνεχίζει με νέες φοροελαφρύνσεις και κρατικές ενισχύσεις για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες», τονίζεται.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη χώρα»

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι «το αύριο της Ελλάδας της καπιταλιστικής ανάκαμψης οδηγεί σε νέες ακόμα πιο σκληρές θυσίες του λαού στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, με βάση τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ για όλα τα κράτη-μέλη, αλλά και τα αντιλαϊκά μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο δάνειο προς το υπερχρεωμένο ελληνικό κράτος». «Το “κοινωνικό” πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής συμπυκνώνεται στα νέα σκλαβοπάζαρα κοινωφελούς εργασίας των ανέργων με μισθό 400 Ευρώ. Η Ελλάδα, ως “νησίδα σταθερότητας στη περιοχή”, κατά τον πρωθυπουργό, εμπλέκεται στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία στο πλευρό των ΗΠΑ, Γαλλίας, Ισραήλ», τονίζεται στο σχόλιο.

Οι επιτυχίες στα δημόσια οικονομικά με θυσίες της κοινωνίας στο πλαίσιο μιας συνταγής με πολλά λάθη, πρέπει να αξιοποιηθούν για να γίνει μια νέα και ισχυρή διαπραγμάτευση για μια διαφορετική συμφωνία, που θα υπερβαίνει την λιτότητα και θα συνδυάζει την δημοσιονομική προσαρμογή και εξυγίανση με την ανάπτυξη , υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ,σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει την κοινωνική προστασία και θα προωθεί δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις κι όχι απορρυθμίσεις ενώ η χώρα δεν χρειάζεται ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας ούτε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην φθηνή εργασία και την υψηλή ανεργία, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

Για «ψεύδη» και «κενές υποσχέσεις» κατηγορεί με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «καταστρέφει την οικονομία μας, ξεπουλά τον εθνικό μας πλούτο στους ξένους και βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και την ανεργία».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται εξάλλου, ότι «η Χρυσή Αυγή έχει σαφείς προτάσεις για το αύριο της Ελλάδος: σκληρή τιμωρία των διεφθαρμένων πολιτικών, αντίσταση στους τοκογλύφους, διαγραφή του παράνομου χρέους, στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, τσάκισμα των εμπορικών καρτέλ, απέλαση των λαθρομεταναστών, εξόρυξη των ενεργειακών μας κοιτασμάτων. Όλα αυτά θα γίνουν πράξη από μία εθνική ηγεσία και όχι από τους υπαλλήλους της Μέρκελ. Ο Σαμαράς μας υβρίζει γιατί απειλούμε τα συμφέροντα των αφεντικών του και γιατί έχουμε αφυπνίσει τον Έλληνα, που γυρνά την πλάτη σε όλα τα κόμματα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου».