Καμμένος: Θα παλέψω να μην υπάρξουν 151 βουλευτές – Οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα

Καμμένος: Θα παλέψω να μην υπάρξουν 151 βουλευτές – Οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα
Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλάει από το βήμα κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο "Ν.Γερμανός" στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PIXEL/ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι θα υπογράψει πρόταση μομφής αν ο Κ. Μητσοτάκης δεσμευτεί να μην διαπραγματευτεί συμφωνία με τον όρο «Μακεδονία».

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε απόψε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Ο Πάνος Καμμένος απήθυνε δημόσια πρόσκληση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν συνυπογράφει μαζί με τους ΑΝΕΛ πρόταση μομφής με την προϋπόθεση να αρνηθεί σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία και μη διαπραγμάτευση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή αποφασίσει ότι δέχεται τον όρο που του έχω θέσει, δηλαδή να μην υπάρχει καμία λύση με τον όρο ‘Μακεδονία’, να μην πουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας, να μην διαπραγματευτεί καμία συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών που θέλει να διαπραγματευτεί με τον όρο ‘Μακεδονία’, εγώ τώρα πηγαίνω στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη και υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση αυτή και η κυβέρνηση που θα έλθει να γλιτώσει το όνομα της Μακεδονίας από τη λύση που έχει σχεδιαστεί εδώ και χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Επιμένουμε καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Θα κάνω ο,τιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

«Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές. Την κυβέρνηση τη γέννησα με τον Τσίπρα, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας γιατί συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών», επεσήμανε.

Σχετικά με τους βουλευτές του κόμματός του που προτίθενται να ψηφίσουν τη συμφωνία, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «οι βουλευτές που φεύγουν από μένα αποστατούν, με προδίδουν. Και μόνος μου να μείνω τα ίδια θα λέω».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε και για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα».

«Οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα», πρόσθεσε ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας.