Κανονικά το ΔΝΤ στην Αθήνα

Την Δευτέρα έρχεται ο επικεφαλής της αποστολής Πολ Τόμσεν, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο. 

Η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα τη Δευτέρα. Όπως είχε τονίσει ο κ. Μάρεϊ, στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές θα βρεθούν τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού και τα θέματα του προϋπολογισμού για το 2014. Απαντώντας σε ερώτηση εάν η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα θα γίνει σε δόσεις και αν θα απαιτηθεί επιπρόσθετος χρόνος, είχε πει ότι «δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις».

Και το ΔΝΤ επικρίνει την οικονιμική πολιτική της Γερμανίας

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείς σχετικά από το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δήλωσε ότι η θέση των Βρυξελλών σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της τρόικας με την Ελλάδα για το δημοσιονομικό κενό παραμένει η ίδια και πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα «ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη», προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται αναβολή της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας, από το υπουργείο Οικονομικών έγινε σαφές ότι «η άφιξη της τρόικας δεν αναβάλλεται και ότι το πρώτο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη».

Διαβάστε ακόμη: Έντονη κριτική στην τρόικα από τον Μάρτιν Σουλτς

Σχετικά άρθρα