Κάντε ένα διάλειμμα…κάντε ένα Android KitKat!

Κάντε ένα διάλειμμα…κάντε ένα Android KitKat!

H επόμενη έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος θα λέγεται Android KitKat, μετά από συμφωνία Google – Nestle.

Σε μια απρόσμενη συμφωνία μάρκετινγκ προχώρησαν οι Google με τη μεγάλη πολυεθνική ελβετική εταιρεία Nestle, καθώς η νέα έκδοση του 4.4 του Android θα λέγεται Android KitKat.

H ανακοίνωση, σύμφωνα με το BBC, εξέπληξε τους αναλυτές, καθώς η αμερικανική εταιρία είχε προηγουμένως καταστήσει γνωστό ότι το νέο Android θα έφερε το όνομα Key Lime Pie ή εν συντομία KLP. Σύμφωνα με τη Google, καμία εταιρία δεν θα πληρώσει την άλλη για τη χρήση του ονόματος KitKat, της γνωστής σοκολάτας, καθώς, σύμφωνα με διευθυντικό στέλεχος της, ο στόχος είναι απλώς «κάτι αστείο και αναπάντεχο». Οι περισσότεροι αναλυτές έκριναν τον «γάμο» των δύο εταιριών δημιουργικό, έξυπνο και αμοιβαία επωφελή, καθώς πολλοί καταναλωτές σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν τόσο το Android όσο και το KitKat.

Πάντως, ο ειδικός σε θέματα εταιρικών/εμπορικών σημάτων (brand names) Σάιμον Μάγιερς της εταιρίας συμβούλων Prophet επισήμανε ότι υπάρχουν δυνητικά και αρνητικές πλευρές στη συμφωνία, εφόσον τα δύο διάσημα σήματα αναπόφευκτα θα συσχετίζονται πλέον, «για καλό ή για κακό». Τυχόν προβλήματα στο ένα εμπορικό σήμα (π.χ. κάποιο σκάνδαλο ή ανάκληση προϊόντος) θα μπορούσε να επηρεάσει και το άλλο, όπως είπε.

Οι 15 πιο χρήσιμες εφαρμογές για Android

Σύμφωνα με τη Google, η πλατφόρμα λογισμικού Android έχει ενεργοποιηθεί περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο φορές σε «έξυπνα» κινητά και άλλες φορητές συσκευές. Οι προηγούμενες εκδόσεις τού λειτουργικού συστήματος έφεραν επίσης ευφάνταστα ονόματα (όλα σχετικά με τρόφιμα): Cupcake, Donut, Εclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich και Jelly Bean. Από την πλευρά της, η Nestle, για να προωθήσει τη συμφωνία, σκοπεύει να διαθέσει σε 19 χώρες πάνω από 50 εκατ. μπάρες σοκολάτας KitKat που θα φέρουν τη μασκότ του Android.

Οι δύο εταιρείες προετοιμάζονταν μυστικά εδώ και μήνες και παρόλα αυτά κατάφεραν να μη διαρρεύσει τίποτε μέχρι τώρα.