Κάντε τις αγορές σας και πληρώστε με μια… selfie

Κάντε τις αγορές σας και πληρώστε με μια… selfie

Με τη νέα υπηρεσία της MasterCard δε θα χρειάζεται να κρύβεται το ΡΙΝ της κάρτας σας.

H MasterCard θέλει να ξεφορτωθεί τον παλαιομοδίτικο τρόπο που θέλει τους κατόχους καρτών να βάζουν τον κωδικό της κάρτας τους για να ολοκληρώσουν τις ηλεκτρονικές αγορές τους και παρουσιάζει κάτι πρωτοποριακό.

Μη σκεφτείτε bitcoins ή κάτι παρόμοιο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει νέες κινητές τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στους πελάτες να επικυρώνουν τις ηλεκτρονικές αγορές τους χρησιμοποιώντας μια selfie ή τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί από τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασίλειου και ορισμένων ευρωπαϊκών χώρων τους επόμενους μήνες.

Οι κάτοχοι καρτών θα μπορούν να κάνουν τακτική χρήση αυτής της τεχνολογίας ελέγχου ταυτότητας μέσα σε πέντε χρόνια, δήλωσε ο Ajay Bhalla, president of enterprise security solutions της MasterCard (MA). Ο Bhalla δήλωσε ότι η χρήση σαρώσεων του προσώπου και των δακτυλικών αποτυπωμάτων για τις αγορές είναι ασφαλέστερη από το να πληκτρολογεί κανείς τους κωδικούς πρόσβασης δεδομένου ότι πολλοί πελάτες χρησιμοποιούν ανόητα εύκολους κωδικούς που πολύ εύκολα μπορεί να μαντέψει κάποιος.

Όσοι χρήστες θέλουν να δοκιμάσουν την ταυτοποίηση στοιχείων μέσω selfie πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή της MasterCard, η οποία θα τους δίνει τη δυνατότητα να τραβούν μια φωτογραφία κάθε φορά που θέλουν να πληρώσουν κάτι.

Το πρόσωπό τους (ή τα δακτυλικά αποτυπωμάτα) θα σαρωθούν για να αποδειχθεί πως είναι οι ίδιοι που κάνουν την αγορά και όχι κάποιος κλέφτης.

Η σάρωση θα επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για μια νόμιμη selfie και όχι μια παλιά, ζητώντας απ’ τους κατόχους της κάρτας να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους όταν τραβούν τη φωτογραφία.

Ακόμα, η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα νέα smartphones, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 6 και iPhone 6s.

Η MasterCard δήλωσε επίσης πως δουλεύει πάνω σε έναν ακόμα τρόπο ελέγχου ταυτότητας για αγορές, όπως η παρακολούθηση του χτύπου της καρδιάς του πελάτη. Η αναγνώριση της ίριδας του ματιού και της φωνής ερευνώνται επίσης.