Kaspersky Lab VS Microsoft

Kaspersky Lab VS Microsoft

Η Kaspersky Lab κατέθεσε στην ΕE και στην αρμόδια Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Γερμανίας για την πολιτική των καρτέλ αγωγή κατά της Microsoft.

Η Kaspersky Lab κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην αρμόδια Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Γερμανίας για την πολιτική των καρτέλ αγωγή κατά της Microsoft, την οποία κατηγορεί για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η ρωσική εταιρεία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, κατηγορεί την Microsoft ότι κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές και για αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά προγραμμάτων που αφορούν την προστασία των υπολογιστών από κακόβουλα λογισμικά.

Σύμφωνα με το «Εργαστήριο Κασπέρσκι», το οποίο και επικαλείται το πρακτορείο, μόλις κυκλοφόρησαν τα Windows 10, η Microsoft, άρχισε να δημιουργεί κωλύματα στους ανταγωνιστές παραγωγούς προγραμμάτων antivirus, παροτρύνοντας τους χρήστες να μην προτιμούν άλλα προγράμματα antivirus, αλλά να επιλέγουν τα Windows Defender.

Η Ρωσική Υπηρεσία Αντιμονοπωλιακής πολιτικής, τον Νοέμβριο είχε καταθέσει αγωγή κατά της Microsoft, ύστερα από αίτημα του «Εργαστήριου Κασπέρσκι».

Έτοιμη να δώσει εξηγήσει δηλώνει η Microsoft

Η Microsoft θεωρεί ότι τα λογισμικά προστασίας των λειτουργικών συστημάτων Windows 10 ανταποκρίνονται στη νομοθεσία περί ανταγωνισμού και είναι πρόθυμη να απαντήσει σε όποια ερωτήματα των ρυθμιστικών αρχών, δήλωσε το γραφείο τύπου της εταιρείας στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

«Κύριος στόχος της Microsoft είναι να προστατεύσει τους πελάτες της εταιρείας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα λογισμικά ασφαλείας Windows 10 ανταποκρίνονται στη νομοθεσία περί ανταγωνισμού. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερωτήματα των ρυθμιστικών αρχών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Microsoft, έπειτα από την προσφυγή της  Kaspersky Lab.

Πηγή: Interfax.ru