«Φτωχότεροι» κατά 745 εκατομμύρια οι ιδρυτές του Twitter

«Φτωχότεροι» κατά 745 εκατομμύρια οι ιδρυτές του Twitter

Η διαρροή των αποτελεσμάτων μια ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωσή τους οδήγησε τη μετοχή της Twitter Inc. σε πτώση 18%.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Twitter για το πρώτο τρίμηνο του 2015 δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι επενδυτές του και η πρώτη επίπτωση φάνηκε άμεσα στις τσέπες των συνιδρυτών του, οι οποίοι βρέθηκαν στο τέλος της ημέρας φτωχότεροι κατά 745 εκατομμύρια δολάρια!

Αν και τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 74% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, φτάνοντας τα 436 εκατομμύρια δολάρια, τα νούμερα δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τόσο των αναλυτών όσο και της ίδιας της εταιρείας. Οι εκτιμήσεις των πρώτων, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έκαναν λόγο για έσοδα της τάξης των 457 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το Twitter τα υπολόγιζε μεταξύ των 440 και 450 εκατομμυρίων.

Κι αυτά δεν ήταν τα μόνα προβλήματα για το Twitter. Την κατάσταση έκανε ακόμα χειρότερη η διαρροή των οικονομικών αποτελεσμάτων μια ώρα πριν την επίσημη δημοσιοποίηση τους. Η Selerity, μια εταιρεία που ασχολείται με οικονομικά δεδομένα, ανάρτησε στην ίδια την πλατφόρμα του Twitter τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ενώ η συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη.

Τα νέα επηρέασαν άμεσα την μετοχή της Twitter Inc., η οποία βρέθηκε να υποχωρεί (ή καλύτερα να καταρρέει) μέσα στο επόμενο εικοσάλεπτο, από τα 48,73 δολάρια  στα 40,31. Το τέλος της ημέρας βρήκε την μετοχή στα 42,27 δολάρια και τους δύο ιδρυτές της κατά περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια «φτωχότερους».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Ev Williams, ο οποίος κατέχει το 7,5% της εταιρείας, απώλεσε μέσα σε λίγα λεπτά κοντά στα 525 εκατομμύρια δολάρια. Την ίδια ώρα, ο Jack Dorsey, που κατέχει το 5% της Twitter Inc. έχασε γύρω στα 220 εκατομμύρια.

«Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει μια μετοχή να πέφτει με αυτό τον τρόπο», παραδέχθηκε ο Williams μιλώντας στο Bloomberg. Πάντως δεν έχασε την αισιοδοξία του για το άμεσο μέλλον. «Ειλικρινά, έχω απόλυτη πίστη στην μακροπρόθεσμη επιχειρηματικότητα του Twitter και είναι εύκολο να παρασυρθούμε από τα σκαμπανεβάσματα του χρηματιστηρίου»