Καταγγελία: Η Ρεάλ αγόρασε τον Μπέιλ με λεφτά της Ε.Ε. για τις τράπεζες!

Καταγγελία: Η Ρεάλ αγόρασε τον Μπέιλ με λεφτά της Ε.Ε. για τις τράπεζες!

Τρεις ευρωβουλευτές καταγγέλλουν ότι η μεταγραφή έγινε με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησαν τρεις ευρωβουλευτές που υποστηρίζουν ότι η Ρεάλ αγόρασε τον Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ με ευρωπαϊκά κονδύλια που είχαν δοθεί από τις Βρυξέλλες για τη διάσωση των Ισπανικών τραπεζών!

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε το Rac1, μια ομάδα ευρωβουλευτών κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η μετακίνηση του Ουαλού επιθετικού, έγινε με χρήματα που είχαν δοθεί από τις Βρυξέλλες στην Ισπανία για την διάσωση τραπεζών, δηλαδή κονδύλια, τα οποία επιβάρυναν έμμεσα τους Ισπανούς φορολογούμενους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι τρεις βουλευτές, που έχουν κάνει την σχετική καταγγελία, ζητώντας η υπόθεση να διερευνηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως παράνομη κρατική ενίσχυση, είναι ο Ντανιέλ Ντάλτον από το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα, η Φλαμανδή εθνικίστρια και αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Κοινοβουλίου, Σάντερ Λουνς και ο Καταλανός Ραμόν Τρεμόσα.

Μάλιστα ο πρώην Ολλανδός ευρωβουλευτής Ντερκ Γιαν Επινκ, είχε ήδη παρατηρήσει την σχέση της Bankia με την Ρεάλ, όταν το 2012 ο ίδιος ζήτησε να διερευνηθεί η μεταγραφή. «Είχα μια αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την μεταγραφή Μπέιλ.

Ήξερα ότι Bankia ήταν η τράπεζα αναφοράς της Ρεάλ Μαδρίτης, που θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα χρήματα που έστειλε η Ευρώπη να σώσει την τράπεζα, ενδεχομένως είχαν χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τη Ρεάλ και να αποκτήσει τον Ουαλό» είπε στο Radio της Βαρκελώνης στα τέλη Ιανουαρίου.